Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bloga žinia žuvies mėgėjams – brangs lašiša

Bloga žinia lašišos mėgėjams – atvėsinta Norvegijos lašiša pabrango beveik 20 litų už kilogramą.
Lašiša su daržovėmis
Lašiša su daržovėmis / Shutterstock nuotr.
Temos: 1 Lašiša

Žuvies perdirbimo fabrikas Plungėje per metus pajėgus perdirbti apie 12 tūkst. tonų lašišos. Karšto ir šalto rūkymo produktai čia gaminami iš Norvegiškos žaliavos. Bendrovės vadovas sako, kad šios žuvies kainos rinkoje keičiasi kas savaitę, tačiau dabartinis brangimas –daugiau nei 6 eurais – pasiekė aukštumas.

Tokių kainų nebuvo keletą metų. Iš viso per mažiau nei metus Norvegijos lašiša pabrango 30 proc. O pasiūla per metus sumažėjo 4 proc. Verslininkų teigimu, brangimą skatina pasaulyje didėjanti šios žuvies paklausa.

„Šiuo metu paklausa atitinka pasiūlą ir norvegai laiko aukštas kainas. Stebint tendencijas, matome, kad panaši situacija išliks ir ateinančius porą metų, nes lašišai užaugti reikia maždaug tiek pat laiko. Tik po keleriųmetų galime tikėtis didesnės pasiūlos, kas automatiškai reikštų ir kainų mažėjimą“, – teigia UAB „Vičiūnai ir partneriai“ direktorius Mindaugas Pocius.

Mažinti kainas norvegus gali priversti ir sumažėjęs vartotojų susidomėjimas. Pasak verslininkų, pabrangus žaliavai, pirkimas beveik visada krenta. Juolab, kad tenka branginti produkciją. Kiek jos kaina kils šį kartą, bendrovė dar skaičiuoja. Brangimas esą bus po Naujųjų.

Lašišos kainų pokyčius jau pajuto turgaus pirkėjai. Šią savaitę atvėsintos lašišos kilogramas viename Klaipėdos turguje pabrango maždaug penkiais litais ir siekia daugiau kaip 42 litus.

Lašišos kainų pokyčius jau pajuto turgaus pirkėjai. Šią savaitę atvėsintos lašišos kilogramas viename Klaipėdos turguje pabrango maždaug penkiais litais ir siekia daugiau kaip 42 litus. Nusivylusios pardavėjos nuogąstauja, kad brangios žuvies pirkimas dar labiau mažės.

Mes, kaip ir visi – jei yra brangu, tai perkam mažiau. Aišku, jei žmogui reikia, jis ir perka“, – sako pardavėja Natalija Novikova.

Jos kolegė Marija Pozneikienė tikina, kad lašiša nėra pati populiariausia prekė žuvies skyriuje.

„Per savaitę atveža dėžę apie 20 kg., tai jau reikia ploti delnais, jeigu keturiose vietose mes juos parduodam“, – teigia M. Pozneikienė.

Turgaus pardavėjai sako, kad daugiau didėti kaina neturėtų, nebent ją pakeltų žuvies tiekėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius