Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

BNS šaltiniai: Šiaulių bankas iš „Deutsche Bank“ nori įsigyti dalį „Snoro“ paskolų portfelio

Šiaulių bankas iki 30 mln. eurų vertės būsto paskolų portfelį, BNS žiniomis, nori įsigyti iš Lietuvos ir užsienio investuotojų, 2015 metų pabaigoje už 103,499 mln. eurų įsigijusių žlugusio banko „Snoras“ paskolas.
Šiaulių banko skyrius Kaune
Šiaulių banko skyrius Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Apie pateiktą įpareigojantį pasiūlymą įsigyti veiksnias ir iš dalies veiksnias būsto paskolas, kurių balansinė vertė – iki 30 mln. eurų, pranešęs Šiaulių bankas portfelio pardavėjo kol kas neįvardijo, motyvuodamas konfidencialumo susitarimais.

Liuksemburgo fondų, „Deutsche Bank“ ir „Baltijos kredito sprendimų“ įsigytą „Snoro“ paskolų portfelį administruojančios Norvegijos kapitalo kreditų vadybos įmonės „Lindorff“ Baltijos šalių bankų paskolų portfelių valdymo vadovas Šarūnas Nedzinskas BNS teigė negalintis nei patvirtinti, nei paneigti, kad Šiaulių bankas pateikė pasiūlymą.

„Jeigu (Šiaulių bankas – BNS) neskelbia, tai reiškia, kad tai kol kas neskelbtina informacija, tai aš negaliu čia nieko nei pridėti, nei atimti. (...) Bet kokiu atveju, jeigu mes pardavinėtume vienam ar kitam bankui ir jei yra tokie reikalavimai neatskleisti informacijos iki tam tikro nustatyto momento, tai nelabai būtų gerai, jei aš atskleisčiau, negaliu to padaryti“, – BNS sakė Š.Nedzinskas.

„Suprantu, kad jums norisi sužinoti daugiau informacijos ir greičiau. Daugiau tai sužinosite, bet greičiau tai niekas pagreitinti negali. (...) Čia būtų nekorektiška dabar kažką man sakyti ir paneigti ar patvirtinti. Reikia šiek tiek kantrybės ir bus aišku“, – pridūrė Š.Nedzinskas.

Bendrovės „Baltijos kredito sprendimai“ vadovas Gintautas Lukošius galimą paskolų portfelio pardavimą BNS žadėjo pakomentuoti vėliau.

Šiaulių banko administracijos vadovas Vytautas Sinius taip pat negalėjo nei patvirtinti, nei paneigti BNS turimos informacijos.

„Tiek informacijos ir yra, kiek jos yra esminiame pranešime, todėl negaliu nei patvirtinti nei paneigti“, – BNS sakė V.Sinius.

Jis taip pat nesiryžo prognozuoti, kada galėtų paaiškėti, ar Šiaulių bankas bus pasirinktas paskolų portfelio pirkėju.

„Sunku pasakyti, nes gali būti įvairiausių derybų periodai diskutuojant dėl portfelio įsigijimo, todėl prognozuoti sudėtinga. Aišku, procesas nebus mėnesiais besitęsiantis, bet ir per kelias savaites neišsispręs“, – kalbėjo Šiaulių banko vadovas.

Pasak banko, portfelio pardavėjas gali nuspręsti, ar jį parduoti Šiaulių bankui, ar kitiems pirkėjams.

Šiaulių bankas 2013 metų vasarį perėmė 790,1 mln. eurų vertės bankrutavusio Ūkio banko apdraustų indėlių ir 520,7 mln. eurų vertės turto, įskaitant ir 188,9 mln. eurų vertės paskolų.

Lietuvos banko duomenimis, bendras Šiaulių banko paskolų ir kitų išankstinių mokėjimų portfelis 2016 metų pabaigoje siekė 1,045 mlrd. eurų ir sudarė 5,8 proc. rinkos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius