-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Brangsta pienas ir šokoladas

Pienas ir jo produktai Lietuvoje ir toliau brangsta, nors pieno žaliavos paklausa pasaulyje jau pradėjo rimti, sparčiai kyla ir šokolado kaina, pirmadienį rašo savaitraštis „Veidas“.
Dubuo šokolado
Dubuo šokolado / Photos.com nuotr.
Temos: 2 Šokoladas Pienas

Pasak savaitraščio, pieno kainos Lietuvos parduotuvėse per pastarąjį mėnesį šoktelėjo dar dešimtadaliu ir dabar vidutinio 2,5 procento riebumo pieno kaina siekia 2,36–2,6 lito už litrą.

Pieno perdirbėjų asociacijos Pieno centro atstovas Linas Sasnauskas aiškina, kad šį produktą brangina pastaruoju metu labai padidėjusi pieno žaliavos paklausa pasaulyje.

Jis pabrėžia, kad visiškai neseniai pieno žaliavos paklausa pasaulyje vėl ėmė mažėti, tačiau dar sunku prognozuoti, ar tai jau tendencija ir kada dėl to ims mažėti lietuviškų pieno gaminių kainos.

Pasak „Veido“, neįtikėtinais tempais brangstant pagrindinei šokolado žaliavai – kakavos pupelėms – kyla ir šio saldėsio kaina. Šokolado plytelės kaina Lietuvoje jau artėja prie 3 litų, nors dar metų pradžioje vos viršijo 2 litus.

„Kitaip ir būti negali – kakavos pupelių kaina per metus pašoko 40 procentų. Dėl didėjančių pieno supirkimo kainų brangsta ir pieno milteliai, ir riešutai“, – teigia „Kraft Foods Lietuva“ Korporatyvinių reikalų skyriaus projektų vadovas Marius Giržadas.

Baiminamasi, kad užsitęsus sausroms gali smarkiai šoktelėti ir šių metų derliaus grūdų supirkimo kainos – tada metų pabaigoje brangtų duonos gaminiai bei kepiniai.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius