-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijoje badaujančių žmonių skaičius per pastaruosius dvejus metus išaugo 73 proc.

Brazilijoje badaujančių žmonių skaičius per pastaruosius dvejus metus išaugo 73 proc. ir tai yra „istorinis“ šalies, pasiekusios didžiulių laimėjimų kovoje su skurdu, „nuosmukis“, sakoma trečiadienį paskelbtoje ataskaitoje.
Badas
Badas / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Brazilija Badas

Maždaug 33,1 mln. žmonių didžiausioje Lotynų Amerikos ekonomikoje priversti badauti, palyginti su 19,1 mln. skaičiumi 2020 metais, sakoma Brazilijos maisto saugumo tyrimų organizacijos (FBSSAN) ataskaitoje.

Tai sudaro 15,5 proc. namų ūkių šalyje, kurioje gyvena 213 mln. žmonių.

Tyrimas pagrįstas duomenimis, surinktais nuo 2021 metų lapkričio mėnesio iki 2022 metų balandžio.

Daugiau nei pusė gyventojų – 125,2 mln. žmonių – kenčia nuo tam tikro maisto trūkumo, o tai reiškia, kad jie jaučia alkį arba nežino, ar artimiausiu metu jiems užteks maisto.

Šis skaičius, palyginti su 2020–aisiais, padidėjo 7,2 procento.

„Istorinis nuosmukis“ – tai „vykstančio socialinės politikos griovimo, ekonominės krizės paaštrėjimo, socialinės nelygybės didėjimo ir antrųjų COVID-19 pandemijos metų rezultatas“, – teigiama pranešime.

Pranešime teigiama, kad maisto trūkumas didėja tarp tų, kurie naudojasi nauja socialine programa „Auxilio Brasil“, kurią šiais metais pradėjo kraštutinių dešiniųjų pažiūrų prezidentas Jairas Bolsonaro.

Vidutinių pagal programą numatytų išmokų, siekiančių 500 realų (apie 100 JAV dolerių), perkamoji galia sumažėjo dėl 12,13 proc. siekiančios metų infliacijos.

Šaliai sunkiai atsigaunant nuo pandemijos, vaizdai, kuriuose išalkę brazilai kapstosi šiukšliadėžėje, ieškodami maisto, tapo įprasti.

Tyrėjai nustatė, kad maisto trūkumas paveikė daugiau nei pusę kaimo vietovėse esančių namų ūkių ir „siaubingą“ 27,4 mln. žmonių skaičių miestuose.

Badas šeimose, kuriose auga jaunesni nei 10 metų vaikai, išaugo beveik dvigubai ir pasiekė 18,1 procento.

Ataskaitoje teigiama, kad blogiausia yra juodaodžių ir mišrios rasės brazilų padėtis – šiuo atžvilgiu badauja 18,1 proc. namų ūkių, tuo baltųjų rasės namų ūkių, kuriems trūksta maisto, skaičius siekia 10,6 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius