-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijos realas JAV dolerio atžvilgiu priartėjo prie aukščiausio lygio per dvejus metus

Brazilijos realas JAV dolerio atžvilgiu antradienį priartėjo prie aukščiausio lygio per dvejus metus, o jo kursą stiprina užsienio investuotojai, kuriuos vilioja Brazilijos centrinio banko nustatytos aukštas palūkanų normas.
JAV doleriai
JAV doleriai / 123RF.com nuotr.

JAV doleriu ir realu šios savaitės pradžioje prekiauta po 4,61 realo už vieną JAV dolerį – tai stipriausias realo kursas amerikiečių nacionalinės valiutos atžvilgiu nuo 2020 metų kovo 4 dienos, kai buvo likusi savaitė iki akimirkos, kuomet Pasaulio sveikatos organizacijos oficialiai paskelbė COVID-19 pandemiją.

Remiantis Brazilijos centrinio banko duomenimis, JAV doleris antradienį šiek tiek sustiprėjo – iki 4,66 realo.

Tai vis dar buvo gerokai mažiau už 2021 metų lygį, kai kursas vidutiniškai siekė 5,39 realo už vieną JAV dolerį.

Realas šiais metais pabrango 21 proc. JAV dolerio atžvilgiu.

Analitikų teigimu, kilimą daugiausia lėmė užsienio investuotojai, kurie ėmė pirkti realus, kad galėtų pasinaudoti didele grąža Brazilijoje, kurią kuria agresyvus centrinio banko, mėginančio pažaboti augančią infliaciją, palūkanų normų kėlimas.

„Brazilijos centrinis bankas pradėjo kelti palūkanų normas anksčiau nei kitos besivystančios rinkos, ir tai pritraukia kapitalą“, – teigia investicinio fondo „Az Quest“ ekonomistė Mirella Hirakawa.

Brazilija išgyveno vieną iš griežčiausių pinigų politikos griežtinimo ciklų pasaulyje ir pakėlė bazinę palūkanų normą SELIC devynis kartus iš eilės – nuo ​​2 proc. 2021 metų kovą iki 11,75 procento šiuo metu.

Šalis susiduria su sunkumais tramdant infliaciją, kuri šiuo metu siekia 10,54 proc., o tai gerokai viršija centrinio banko užsibrėžtą tikslą – 3,5 procento.

Visgi poveikis realui gali būti trumpalaikis, nes JAV Federalinio rezervo sistema (FRS) ir kiti centriniai bankai taip pat pradeda kelti palūkanų normas.

Analitikai šiuo metu prognozuoja, kad 2022 metais vidutinis realo kursas siekas 5,25 realo už vieną JAV dolerį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius