Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Brexit“ rėmėjų argumentus stiprina pietų europiečių imigrantų antplūdis

Už savo šalies išstojimą iš ES pasisakantys britai, piktinantys atviromis Didžiosios Britanijos sienomis, raginimams palikti Bendriją gali rasti papildomą argumentą, rašo bloomberg.com.
Londonas
Londonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nuo 2009 m. į Britaniją plūsta daugybė nuo recesijos ir menkų darbo galimybių savo šalyse bėgančių graikų, italų, portugalų ir ispanų.

Didžiuliai imigrantų iš Pietų Europos srautai yra papildoma našta Didžiosios Britanijos socialinės rūpybos sistemai.

Vien tik praėjusiais metais Didžiosios Britanijos nacionalinio draudimo numerio, suteikiančio teisę dirbti šalyje, paprašė 58,673 italai. Tai – septynis kartus daugiau nei 2002 m. ir tris kartus viršija 2008 m. lygį.

„Brexit“ remiantys politikai taip pat piktinasi, kad nors oficialioji Londono statistika skelbia, jog praėjusiais metais atvyko 257 tūkst. imigrantų iš ES šalių, tačiau prašymus nacionaliniam draudimo numeriui pateikė apie 630 tūkst. ES piliečių.

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas remia šalies narystę ES, teigdamas, kad Bendrijoje Londonas bus saugesnis, stipresnis ir labiau klestintis. 

D.Cameronas vasarį Briuselyje išsiderėjo tam tikras išlygas šiai šaliai.

Jeigu birželį vyksiančiame referendume britai nuspręs pasilikti ES, Londonas įgis teisę įvesti pereinamąjį septynerių metų laikotarpį naujai atvykusiems ES šalių piliečiams, kuriems bus ribojamos socialinės išmokos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius