Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Britų idėja, kaip sumažinti kartų atotrūkį: kiekvienam jaunuoliui – po 10 tūkst. svarų

Tūkstantmečio karta Didžiojoje Britanijoje turėtų gauti po 10 tūkst. svarų, vos tik sulauks 25 metų. Taip išnyktų skirtumas tarp kartų, mano specialistų kolektyvas „Resolution Foundation“ (angl. think tank), rašo CNBC.
Jaunimas
Jaunimas / 123rf.com

Piliečio „paveldas“ turėtų paskatinti jaunų žmonių ekonomines ir socialines perspektyvas Didžiojoje Britanijoje.

Ataskaitos duomenimis, 6 iš 10 tūkstantmečio kartos atstovų turtas padvigubėtų ir taip jie turėtų pakankamai pinigų magistro mokslams arba reikšmingam persikvalifikavimui.

Organizacijos teigimu, didesnės išmokos turėtų būti pasiūlytos žmonėms, kurie po 2020 metų sulauks savo 35-ojo gimtadienio.

Organizacija taip pat rekomenduoja apmokestinti pensininkus daugiau, kad būtų skirtas finansavimas nacionalinei sveikatos apsaugos sistemai ir pradėtas spręsti disbalanso tarp jaunų ir vyresnių kartų pragyvenimo standartų klausimas.

16–32 metų britai uždirba mažiau, nei kad uždirbo jų tėvai, būdami jų amžiaus. Taip pat yra mažiau tikėtina, kad jie turės savo nekilnojamojo turto, kai lygini juos tiek su 1966–1980 metų karta X, tiek su kūdikių bumo (gimę po Antrojo pasaulinio karo) atstovais.

„Jaunoji karta susiduria su didesnėmis rizikomis, bet turi mažiau turto nei jų pirmtakai. Mums reikia spręsti šį neatitikimą“, – rašoma ataskaitoje.

„Resolution Foundation“ 2017 metais atlikta apklausa parodė, kad Didžioji Britanija pesimistiškiau nei dauguma išsivysčiusių ekonomikų vertina jaunų žmonių galimybes gyventi geriau, nei kad gyveno jų tėvai.

Tik Ispanija, Belgija ir Prancūzija jaunų žmonių perspektyvas vertina pesimistiškiau nei britai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius