Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų premjeras mato neišplėtoto bendradarbiavimo su Lietuva potencialo ekonomikos srityje

Naujasis Jungtinės Karalystės premjeras Davidas Cameronas sako matąs neišplėtoto dvišalio bendradarbiavimo su Lietuva potencialo ekonomikos srityje.
Davidas Cameronas
Davidas Cameronas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai rašoma jo laiške Lietuvos prezidentei Daliai Grybauskaitei, penktadienį pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

Anot pranešimo, laiške D.Cameronas nurodo, kad birželio 220ąją Londone įvyksianti Pasaulio lietuvių ekonomikos konferencija turėtų prisidėti prie abiejų šalių ekonominių ryšių stiprinimo.

Laiške taip pat teigiama, kad Didžioji Britanija suinteresuota tęsti dialogą su Lietuvą, abipusiai dalytis patirtimi ir koordinuoti nacionalines pozicijas Europos Sąjungoje ir NATO.

Britų premjeras taip pat džiaugiasi geru Lietuvos ir Jungtinės Karalystės bendradarbiavimu vykdant Europos Sąjungos Rytų kaimynystės politiką bei dalyvaujant NATO tarptautinėje misijoje Afganistane.

„Jungtinė Karalystė – svarbi Lietuvos partnerė Europos Sąjungoje ir NATO. Mus sieja ne tik bendros vertybės ir tikslai euroatlantinėse organizacijose, bet ir viena gausiausių lietuvių bendruomenių užsienyje. Dialogas su Jungtine Karalyste, mūsų politinių, ekonominių ir kultūrinių santykių plėtra – svarbus Lietuvos užsienio politikos tikslas“, – apie D.Camerono laišką sakė D.Grybauskaitė.

Gegužės pradžioje D.Camerono vadovaujama Konservatorių partijai laimėjo parlamento rinkimus. Jis pats vadovauti Didžiosios Britanijos vyriausybei pradėjo gegužės viduryje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius