-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Briuselis siūlo įtraukti Saudo Arabiją į ES juodąjį pinigų plovimo sąrašą

Europos Komisija trečiadienį pasiūlė į Europos Sąjungos (ES) parengtą valstybių, kurios deda per mažai pastangų užkirsti kelią terorizmo ir organizuoto nusikalstamumo finansavimui, „juodąjį sąrašą“ įtraukti septynias šalis, įskaitant Saudo Arabiją.
Rijadas
Rijadas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dabar šį pasiūlymą turi patvirtinti Europos Parlamentas ir 28 valstybės narės, tačiau Prancūzija ir Didžioji Britanija prieštarauja tokiems sąrašo pakeitimams.

Jeigu kokia nors šalis įtraukiama į šį sąrašą, tai nereiškia, kad jai skelbiamos sankcijos, tačiau Europos bankai tokiu atveju yra įpareigojami griežčiau kontroliuoti sandorius su tų šalių klientais ir institucijomis.

Pasiūlymas įtraukti Saudo Arabiją į minėtą sąrašą pateiktas tuo metu, kai tarp Rijado ir Europos sostinių tvyro padidėjusi įtampa, kurią pakurstė Saudo Arabijos konsulate Stambule pernai įvykdyta žurnalisto Jamalo Khashoggi žmogžudystė.

Už teisingumą ir vartotojų apsaugą atsakinga Komisijos narė Vera Jourova per spaudos konferenciją Europos Parlamente pareiškė: „Esame įdiegę griežčiausius pasaulyje kovos su pinigų plovimu standartus, tačiau privalome užtikrinti, kad nešvarūs pinigai iš kitų šalių nepatektų į mūsų finansų sistemą.“

„Nešvarūs pinigai yra organizuoto nusikalstamumo ir terorizmo varomoji jėga“, – pridūrė V.Jourova ir į sąrašą įtrauktas šalis paragino „kuo skubiau pašalinti trūkumus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius