Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būdas taupyti: Lietuvoje populiarėja internetinės daiktų ir paslaugų keityklos

Mažinti vartojimą, vengti nereikalingų pirkinių stengiasi ne tik ekologinį gyvenimą propaguojantys žmonės. Diržus susiveržę vartotojai suskubo ieškoti būdų, kaip neišlaidaujant patirti pirkimo ir atsinaujinimo malonumą.
Pigesnių drabužių, knygų, dovanų galima rasti internete
Pigesnių drabužių, knygų, dovanų galima rasti internete / Dainiaus Labučio/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo dienraštis „Vilniaus diena“, ne vienas žmogus atėjus sunkmečiui prisiminė natūrinius mainus – internetinės daiktų, drabužių ir paslaugų keityklos išgyvena aukso amžių.

Keičiasi drabužiais

Rugsėjį atidaryta virtuali drabužių keitykla ir parduotuvė manodrabuziai.lt. Dabar čia galima rasti 13 tūkst. moteriškų, vyriškų, vaikiškų drabužių. Viena svetainės šeimininkių sako, kad idėja yra pailginti drabužių gyvenimą. Pirmiausia skatinami drabužių mainai – nebenešiojamą daiktą iškeisti į reikalingesnį. Nauji ir apynauji drabužiai dažniausiai parduodami.

Internetinėje bendruomenėje mainyk.lt siūloma neskausmingai ir naudingai atsikratyti nereikalingų daiktų. Svetainės kūrėjai siūlo perdovanoti nevykusias dovanas. Išdalyti nebenešiojamus daiktus. Sąraše šiuo metu – daugiau kaip 100 tūkst. daiktų. Viena svarbiausių taisyklių – daiktais keistis ir dalytis, o ne pirkti. Beje, keisdamiesi internautai užmezga naujas pažintis, plečia bendraminčių ratą.

Pigiau nei knygynuose

Senoms knygoms naujus namus padeda surasti perskaitytų knygų namai sena.lt. Elektroninėje bibliotekoje yra beveik 18 tūkst. knygų ir daugiau kaip 360 žurnalų. Virtualiose lentynose laukia 8-ojo dešimtmečio leidiniai, žodynai ir nauji romanai. Literatūros galima rasti įvairiomis kalbomis, ji suskirstyta į 17 teminių kategorijų. Žmonės parduoda knygas žymiai pigiau nei knygynuose, jų kainos – nuo 1 lito.

Ima pakeleivius

Prieš pusantrų metų entuziastai sukūrė ir tinklalapį vaziuojam.lt. Čia kasdien galima susirasti bendrakeleivių, su kuriais keliaujama kartu į darbą ar mokslus. Taip pat pakeleivių galima susirasti ir vykstant į konferencija, koncertus, kitus renginius. Svetainėje šiuo metu skelbiama apie 100 planuojamų kelionių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius