Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bulgarija nusprendė siekti narystės euro zonoje

Skurdžiausia Europos Sąjungos narė Bulgarija penktadienį pranešė pradėsianti siekti prisijungimo prie Europos valiutų kurso mechanizmo (ERM2), kaip pirmo žingsnio link planuojamo euro įsivedimo.
Euro moneta
Euro moneta / 123rf.com

Kaip žinoma, bendrą Europos valiutą norinti įsivesti šalis privalo dvejus metus praleisti prisijungusi prie ERM2, vadinamo euro zonos „laukiamuoju“, kad atitiktų visus narystės reikalavimus.

Bulgarija Europos Sąjungos nare tapo 2007 metais ir jau atitinka euro zonos reikalavimus: dėl griežtos fiskalinės politikos ir valiutų valdybos susiejant levą su euru fiksuotu kursu infliacija Bulgarijoje yra maža, biudžeto deficito ir valstybės skolos rodikliai taip pat atitinka reikalavimus.

Nors šalis nepaskelbė konkrečios datos, Bulgarijos finansų ministras Vladislavas Goranovas sakė, kad jo šalis ketina intensyvinti derybas su Europos Komisija, Europos Centriniu Banku ir kitomis bloko narėmis dėl jų politinio pritarimo.

„Sieksime įtikinti savo partnerius, kad ... prisijungimas prie ERM2 būtų geras Bulgarijos visuomenės pastangų ir šalies tikėjimo bendra Europos idėja įvertinimas“, – sakė penktadienį su Europos Komisijos vicepirmininku Valdžiu Dombrovskiu forumu Sofijoje dalyvavęs ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius