Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bus sudarytos didesnės galimybės atlikti bankroto procedūras ne teismo tvarka

Siekdama pagerinti Lietuvos verslo sąlygų ir konkurencingumo vertinimą pagal „Doing Business“ apžvalgą, Vyriausybė siūlo Seimui lengvinti įmonių bankroto procedūras.
Bankrotas
Bankrotas / Photos.com nuotr.
Temos: 1 Bankrotas

Ūkio ministerijos parengtais Įmonių bankroto įstatymo pakeitimais siūloma nustatyti, kad bankroto procedūrai pradėti ne teismo tvarka pakaks trijų ketvirtadalių kreditorių balsų vietoje keturių penktadalių. Tokiu būdu bus ne tik palengvintas teismų darbas, bet ir suteiktos didesnės galimybės kreditoriams vykdyti bankroto procedūras ne teismo tvarka, teigiama pranešime spaudai.

Pagal šiuo metu galiojantį Įmonių bankroto įstatymą nutarimą bankroto procedūras vykdyti ne teismo tvarka gali priimti kreditorių susirinkimas, jeigu šiam nutarimui atviru balsavimu pritaria kreditoriai, kurių reikalavimų suma vertine išraiška sudaro ne mažiau kaip 4/5 visų įmonės turimų įsipareigojimų.

Vyriausybė taip pat pritarė kitiems Įmonių bankroto įstatymo pakeitimams, kurie suderins įstatymo ir Europos Sąjungos Paslaugų direktyvos nuostatas. Pavyzdžiui, įmonių bankroto administravimo paslaugas galės teikti ne tik Lietuvos bet ir kitos Europos Sąjungos valstybės narės ar valstybės, Europos ekonominės erdvės susitarimo dalyvės, fiziniai ar juridiniai asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius