Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs „Kremliaus bankininkas“ iškėlė 10 mlrd. dolerių vertės ieškinį Rusijai

Sergejus Pugačiovas, anksčiau vadintas „Kremliaus bankininku“, pirmadienį iškėlė 10 mlrd. dolerių vertės ieškinį Rusijai. Vyras kaltina Maskvą nusavinus jo turėtą turtą. Byla Kremliui iškelta Nuolatiniame arbitražo teisme Hagoje, rašo naujienų svetainė businessinsider.com.
Sergejus Pugačiovas
Sergejus Pugačiovas / medialeaks.ru nuotrauka

S.Pugačiovo teigimu, Kremlius tyčia padarė žalą jo verslo imperijai neteisėtai atimdamas iš jo turėtą turtą. Vienas iš buvusiam bankininkų artimų šaltinių teigė, kad daugiau ieškinio detalių bus atskleista antradienį Paryžiuje.

Rusijos valdžia kaltina S.Pugačiovą 700 mln. dolerių, skirtų banko „Mežprombank“ gelbėjimui, pasisavinimu, tačiau pats oligarchas tai neigia.

S.Pugačiovas buvo įtakingas veikėjas Maskvoje per pirmas dvi Vladimiro Putino kadencijas prezidento poste.

S.Pugačiovas buvo įtakingas veikėjas Maskvoje per pirmas dvi Vladimiro Putino kadencijas prezidento poste.

Tačiau santykiai su V.Putinu ir jo aplinka pakriko 2010 m., o dar po metų S.Pugačiovas išvyko į Londoną.

Šių metų kovą S.Pugačiovas laikraščiui „Financial Times“ teigė, kad Rusijos valdžios byloje prieš jį jis ginsis vienas, kadangi sąskaitose turi vos 45 tūkst. svarų ir neišgali pasisamdyti advokatų.

Viename iš savo interviu oligarchas tikino, kad jis buvo vienas iš asmenų, Borisui Jelcinui pasiūliusių savo įpėdiniu pasirinkti profesionalų šnipą V.Putiną.

„Putinas nėra tas, kuris nustato strateginius planus, jis gyvena šia diena, – praėjusių metų spalį S.Pugačiovas sakė žurnalui „Time“. – Jis neturėjo jokių planų, neturėjo tikslo tapti prezidentu. Jis apie tai neturėjo net minties. Jis iš viso neplanavo pasilikti vyriausybėje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius