-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čekijoje nepatvirtintas įstatymas, reikalaujantis prekiauti daugiausia vietos produktais

Čekijos įstatymų leidėjai antradienį atmetė įstatymo projektą, nurodantį didelėms parduotuvėms nuo kitų metų prekiauti daugiausia Čekijoje pagamintais maisto produktais, iš dalies nerimaudami dėl Europos Sąjungos (ES) prieštaravimų.
Praha, Čekija
Praha, Čekija / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Čekija Prekės

Žemieji parlamento rūmai projektą iš pradžių patvirtino sausio mėnesį, tačiau Senatas jį atmetė ir grąžino su pakeitimais, panaikindamas prieštaringai vertinamas nuostatas.

Pirminiame įstatymo projekte buvo sakoma, kad vietos gamybos produktai turėjo sudaryti mažiausiai 55 proc. parduotuvėse, kurių plotas didesnis nei 400 kvadratinių metrų, pardavimų.

Remiantis parlamento pirmininko pavaduotojo Tomio Okamuros (Tomijo Okamuros) įkurtos kraštutinių dešiniųjų Laisvės ir tiesioginės demokratijos (SPD) partijos pasiūlyta pataisa, iki 2028 metų ši dalis turėjo padidėti mažiausiai iki 73 procentų.

Kvota turėjo būti taikoma tik tiems maisto produktams, kurie gali būti išauginti ar pagaminti 10,7 mln. gyventojų turinčioje Čekijoje.

Visgi priemonė buvo prieštaringa, nes ES bendrosios rinkos taisyklės numato laisvą prekių ir paslaugų judėjimą 27 nares vienijančiame bloke.

Visų parlamentinių frakcijų, išskyrus SPD, įstatymų leidėjai antradienį balsavo už priimtą sprendimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius