Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Christine Lagarde: TVF pasaulio ekonomikos prognozės bus gerokai optimistiškesnės

Pasaulio ekonomika ir toliau stiprėja ir tęsia ženkliausią atsigavimo etapą nuo šio dešimtmečio pradžios, pareiškė Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė Christine Lagarde.
Christine Lagarde
Christine Lagarde / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kalbėdama Harvardo universitete ji sakė, kad atnaujinta TVF pasaulio ekonomikos prognozė bus gerokai optimistiškesnė, skelbia CNBC. Jos teigimu, BVP augimas stebimas maždaug 75-iuose procentuose pasaulio šalių.

Savo naujausias prognozės fondas skelbs kitą savaitę. Liepą TVF prognozavo, kad pasaulinis BVP šiais metais išaugs 3,5 proc., o kitąmet augimo tempas paspartės iki 3,6 proc. ir bus didžiausias per septynerius metus.

Ch., Lagarde paragino pasaulio šalis ir toliau tęsti reformas, didinti investicijas į mokslinius tyrimus ir švietimą, kad didėtų darbo našumas ir būtų užtikrinama integrali plėtra.

Vaizdo konferencijos metu Pasaulio banko prezidentas Jimas Yong Kimas (Džimas Jong Kimas) sakė, kad pasaulio ekonomikos ir prekybos apimčių augimas spartėja. Tačiau jis perspėja, kad artėja žmogiškojo kapitalo krizė. Socialinės apsaugos sistema apima tik trečdalį gyventojų iš vargingų sluoksnių, 155 mln. vaikų pasaulyje negauna pakankamai maisto o maždaug 400 mln. žmonių neturi prieigos prie medicinos paslaugų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius