Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Čili“ sekmadienį protestuos

Restoranų tinklą valdanti bendrovė „Čili Holdings“, reikšdama susirūpinimą dėl neapgalvotų ir verslui žalingų Vyriausybės ir Seimo sprendimų, liepos 5-ąją, sekmadienį, dalyvaus visuotinėje protesto akcijoje „Lietuva užsidaro! Grįžtame 1000 metų atgal“.
Picos
Picos / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 1 Protestas

50 „Čili“ restoranų ir bistro sekmadienį kelioms valandoms bus išjungta muzika, o svečiams bus pateikiama informacija apie situaciją, į kurią Vyriausybės ir Seimo sprendimai įstūmė Lietuvos maitinimo verslą.

„Chaotiška svarbiausių valstybės valdymo institucijų veikla veda šalies maitinimo verslą žlugimo link. Ženklų, kad valstybė parodytų bent norą stabilizuoti verslo situaciją, kol kas nematyti. Mes prašome sumažinti mokesčius maitinimo įstaigoms, tačiau išgirstame žinią, kad jį ketinama dar labiau padidinti. Tokiu būdu dar pabrangs maistas, o tai dar labiau sumažins lankytojų srautus, taigi ir galimybes maitinimo įstaigoms išgyventi bei išsaugoti darbo vietas. Galų gale, mažėjant srautams ir darbo vietoms, valstybė praranda galimybę surinkti planuotus mokesčius“, - sako „Čili Holdings“ generalinis direktorius Dainius Kalina.

Jo teigimu, didėjant mokesčių naštai nebėra galimybių daugiau mažinti kainų, kurios, didėjant mokesčiams, buvo ne didintos, o priešingai - šiais metais dar sumažintos. Dabar pavalgyti „Čili“ galima už mažiau nei 8 Lt. Keliant esamus ir įvedant naujus mokesčius neišvengiamai turės brangti maistas, taigi sumažės lankytojų srautai. Mažėjantys lankytojų srautai tiesiogiai atsiliepia darbo vietų skaičiui. „Čili“ šiemet dirba 500 darbuotojų mažiau nei pernai tuo pačiu metu.

Valstybei per penkis šių metų mėnesius „Čili“ sumokėjo 1,5 mln. litų mažiau mokesčių. Iš viso „Čili“ grupėje Lietuvoje šiuo metu dirba daugiau kaip 1800 darbuotojų.

„Čili Holdings“ vadovas sako, kad sumažinus mokesčius, galima būtų dar sumažinti maisto kainas tinklo restoranuose, ir tai padidintų klientų srautus. Tokiu būdu būtų vėl atkurtos darbo vietos.
D.Kalinos teigimu, vėl priėmus į darbą atleistus 500 žmonių, valstybei „Čili“ papildomus sumokėtų mažiausiai 124 000 litų per mėnesį. Tuo tarpu šiuo metu valstybė atleistųjų žmonių pašalpoms išleidžia daugiau nei 200 000 litų per mėnesį.

„Kalbėdami apie maitinimo verslą mes rūpinamės ne atvykstančiais turistais, o pirmiausia Lietuvos gyventojais. Valstybė pjauna šaką ant kurios sėdi ne tik visas valstybinis sektorius, bet ir vis didėjanti bedarbių armija. Mes siekiame išsaugoti darbo vietas ir leisti mūsų žmonėms užsidirbti patiems. Be to, atpigus maistui mūsų restoranuose, daugiau Lietuvos žmonių galėtų į juos užsukti“, - sako D.Kalina.

Kaip vieną iš sprendimų jis pateikia vakar Prancūzijos priimtą nutarimą maitinimo įstaigoms PVM sumažinti beveik 4 kartus – iki 5,5 proc.

„Čili Holdings“ vadovas pabrėžė, kad Prancūzija yra rūpinasi pirmiausiai darbo vietų išsaugojimu, suvokdama, kad pinigus valstybei uždirba verslas, o verslui sunkmečio sąlygomis reikia padėti išgyventi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius