Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Circle K“ savininkė už 3 mlrd. eurų iš „TotalEnergies“ įsigijo per 2 tūkst. degalinių

Vieno didžiausių Lietuvoje degalinių tinklų „Circle K“ savininkė, Kanados kapitalo bendrovė „Alimentation Couche-Tard“ iš Prancūzijos „TotalEnergies“ perėmė daugiau kaip 2 tūkst. viso aptarnavimo degalinių, iš jų daugiausiai – Vokietijoje.
„Circle K“ degalų kainos mažinimo iniciatyva
„Circle K“ degalų kainos mažinimo iniciatyva / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Alimentation Couche-Tard“ apytikriai 3 mlrd. eurų vertės sandorį užbaigė šių metų sausį ir Berlyne jau atidarė pirmąją „Circle K“ degalinę, teigiama pranešime spaudai.

„Šis įsigijimas ypač reikšmingas lojaliems Baltijos šalių „Circle K“ verslo klientams. Mūsų vežėjai sėkmingai dirba Vakarų Europoje, todėl naujosios „Circle K“ degalinės Vokietijoje, Belgijoje, Nyderlanduose ir Liuksemburge bus aktualios ne tik vietiniams klientams, bet ir tarptautiniams vežėjams“, – pranešime cituojamas „Circle K Baltics “ vadovas Skirmantas Mačiukas.

„Alimentation Couche-Tard“ įsigytus „TotalEnergies“ aktyvus sudaro 2175 objektai, iš kurių 1191 yra Vokietijoje, 562 – Belgijoje, 378 – Nyderlanduose ir 44 – Liuksemburge.

„Šiuo įsigijimu įžengiame į keturias naujas šalis ir gerokai išplečiame savo pasiekiamumą Europoje“, – pabrėžė Kanados bendrovės vadovas Brianas Hannaschas.

„Alimentation Couche-Tard“ verslą plėtoja 29-iose valstybėse, jos valdomą tinklą sudaro apie 16,7 tūkst. degalų ir kitų prekių prekybos vietų.

Baltijos šalyse „Alimentation Couche-Tard“ turi 261 „Circle K“ degalinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius