-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Credit Suisse“: Didžiausią riziką Europai kelia Marine Le Pen pergalė

Prancūzijos Marine Le Pen kelia didžiausią riziką Europos stabilumui, pažymi „Credit Suisse“ ketvirtadienį pristatytame vadove, kuriuo antras pagal dydį Šveicarijos bankas siekia padėti investuotojams nuspręsti, kaip elgtis artimiausiais mėnesiais, per kuriuos Europoje gali daug kas pasikeisti.
Marine Le Pen
Marine Le Pen / „Scanpix“/AP nuotr.

„Credit Suisse“ strategai, išanalizavę galimus Nyderlanduose, Prancūzijoje ir Vokietijoje artėjančių rinkimų, taip pat oficialaus Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES) proceso – vadinamojo „Brexit“ – inicijavimo ir derybų dėl Graikijos skolų rezultatus, parengė tris Europos artimiausios ateities scenarijus.

Pagal pirmąjį scenarijų, kurį Šveicarijos bankas vadina teigiamu, rinkimus Prancūzijoje ir Vokietijoje, kurie įvyks atitinkamai balandžio ir rugsėjo mėnesiais, laimės proeuropietiški centristų kandidatai. Pagal šį scenarijų taip pat numatoma, kad Nyderlandams, kuriuose rinkimai įvyks jau kitą savaitę, pavyks suformuoti stabilią koaliciją.

Tuo tarpu pagal kitą scenarijų, kurį „Credit Suisse“ vadina pagrindiniu, derybos dėl pagalbos Graikijai be realių rezultatų tęsis visą vasarą, o Nyderlandų parlamente virs kovos dėl koalicijos. Pagal šį scenarijų prezidento rinkimus Prancūzijoje laimės centristas Emmanuelis Macronas.

Pagal „neigiamąjį“ scenarijų Graikijai teks kovoti dėl tolesnio skolų finansavimo, o Prancūzijos prezidente taps kraštutinių dešiniųjų kandidatė M. Le Pen.

„Credit Suisse“ strategai laikosi nuomonės, kad didžiausią riziką Europai šiemet kelia prezidento rinkimai Prancūzijoje, – pareiškė bankas. – Jeigu apklausos rodys, kad Le Pen palaikymas didėja, rinkose tai paskatins didelį kintamumą.“

Šveicarijos bankas rengiasi reguliariai atnaujinti savo „Rizikos barometrą“, atsižvelgdamas į sisteminės rizikos lygius Europos obligacijų ir akcijų rinkose.

Apskritai bankas mano, jog yra „mažai tikėtina“, kad kuri nors šalis pasitrauktų iš euro zonos, tačiau įspėja, kad „institucinės apsaugos nuo euro zonos skilimo priemonės tebėra neišsamios“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius