-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Creditinfo“: pramonėje rizikingiausi – maisto ir gėrimų gamintojai

Lietuvos pramonėje, kur daugiausia yra medienos apdirbimo ir baldų gamybos įmonių, rizikingiausia sritis – maisto ir gėrimų gamyba, skelbia kredito biuras „Creditinfo“.
Alkoholis
Alkoholis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Pramonės įmonių veikla Lietuvoje itin jautri energijos, kuro, šilumos kainoms, taip pat – tarpinių komponentų ir medžiagų kainoms, paklausos svyravimams eksporto rinkose, mokėjimo atidėjimams. Šio sektoriaus bendrovės patiria dideles gamybos sąnaudas, tarp kurių – ir prievolė nuolat kelti darbo atlygį“, – pranešime sakė „Creditinfo Lietuvos“ verslo plėtros ir strategijos vadovė Jekaterina Rojaka.

„Tačiau geroji žinia yra tai, kad pramonės sektoriaus skolų skaičius ir sumos mažėja, palyginti su daug iššūkių sukėlusiais 2021 ir 2022 metais“, – teigė ji.

Kredito biuro vertinimu, šiuo metu aukščiausiai ir aukštai bankroto rizikai priklauso 18 proc. maisto ir gėrimų gamintojų (rizikuoja vėluoti atsiskaityti – 26 proc.), 14 proc. medienos apdirbimo ir baldų gamybos įmonių (21 proc.).

Tarp rizikingų yra 11 proc. chemijos pramonės ir vaistų gamybos (15 proc.), 10 proc. metalo pramonės (16 proc.), 9 proc. plastiko, elektroninių ir buitinių prekių, įrangos (13 proc.), 9 proc. tekstilės ir odos gaminių (12 proc.) bei 4 proc. popieriaus ir kartono gamintojų (10 proc.).

Pagal registruotų skolų sumas neigiamai „pirmauja“ taip pat maisto ir gėrimų gamintojai – jų sukaupta skolų suma šiuo metu viršija 10,3 mln. eurų (registruotų skolų skaičius – 864, vidutinė skolos suma – beveik 12 tūkst. eurų).

Toliau seka medienos apdirbimo ir baldų gamybos įmonės, kurių skolų suma – 7,3 mln. eurų (vidutiniškai – 3,8 tūkst. eurų), metalo apdirbimas ir gaminiai (6,2 mln. eurų ir 8,4 tūkst. eurų), plastiko, elektroninių ir buitinių prekių, įrangos gamintojai (4,3 mln. eurų ir 5,9 tūkst. eurų), popieriaus ir kartono gamintojai (1,5 mln. ir 4,7 tūkst. eurų), chemijos pramonės ir vaistų gamybos įmonės (1 mln. eurų ir 9,5 tūkst. eurų), tekstilės ir odos gaminių gamintojai (1 mln. ir 1,85 tūkst. eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius