-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Grybauskaitė: Skandinavijos bankai neturėtų būti dvigubai apmokestinami

Europos Sąjungai (ES) nusprendus dėl rinkliavos bankams, kurie taip prisidėtų prie galimų krizių padarinių šalinimo, Lietuvoje veikiantys Skandinavijos bankai neturėtų būti dvigubai apmokestinami, teigia Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė
Prezidentė Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Švedija šį mokestį jau taiko. Jos premjero juokais paklausiau, ar jie norėtų, kad Lietuva jų bankus apmokestintų antrą kartą, nes pas mus daugiausia skandinaviškų bankų. Bankai turi atsakyti už savo veiklą, bet tai turime derinti su Skandinavijos šalių vyriausybėmis, kad jų bankai nebūtų apmokestinami dvigubai“, – Briuselyje ketvirtadienį teigė D.Grybauskaitė, rašo „Lietuvos rytas“.

Antradienį Briuselyje posėdžiaudami ES šalių lyderiai susitarė pradėti koordinuoti ekonominę politiką, įvesti griežtesnę nacionalinių biudžetų priežiūrą ir visoje ES tikrinti bankų patikimumą.

Briuselyje taip pat iš esmės susitarta dėl rinkliavos bankams. Tokiu būdu jie prisidėtų prie galimų krizių padarinių šalinimo.

ES lyderiai taip pat sutarė, kad siekdamos užbėgti už akių problemoms šalys kiekvieną pavasarį pateiks Europos Komisijai įvertinti preliminarius nacionalinio biudžeto skaičius.

Viliamasi, kad į eurą nepatikliai žvelgiančias finansų rinkas apramins ES lyderių įsipareigojimas griežtinti sankcijas švaistūnams, kurių biudžeto deficitas viršija 3 proc. BVP.

Prancūzija ir Vokietija biudžeto drausmės nesilaikančioms šalims pasiūlė bausmę: iš jų laikinai atimti balsavimo teisę. Tuo tarpu Lenkija siekė užsitikrinti, kad sankcijos nepaliestų Sanglaudos fondų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius