Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas įsitikinęs: naujieji JAV importo muitai atneša milijardus JAV dolerių

Naujieji importo muitai, kuriuos Jungtinės Valstijos nustatė įvairioms šalims, įskaitant Kiniją, JAV biudžetą papildo milijardais JAV dolerių, pareiškė JAV prezidentas Donaldas Trumpas.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jungtinių Valstijų iždo departamentas gavo daug milijardų JAV dolerių – iš muitų, kuriuos nustatome Kinijai ir kitoms šalims, kurios nesąžiningai su mumis prekiavo“, – parašė JAV valstybės vadovas socialiniame tinkle „Twitter“.

Prezidentas taip pat teigiamai įvertino derybas dėl prekybos, kurias Jungtinės Valstijos yra pradėjusios su kitomis šalimis.

„Dėl įvairių prekybos derybų, kurias esame pradėję, pas mus šiuo metu viskas yra labai gerai. Anksčiau ar vėliau tai reikėjo padaryti!“ – pridūrė jis.

Gruodžio pabaigoje D. Trumpas pareiškė, jog telefonu pasikalbėjo su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu ir vėl užsiminė apie didelę pažangą, padarytą su Pekinu sprendžiant ginčytinus prekybos klausimus.

Jis taip pat pažymėjo, jog tuo atveju, jeigu susitarimas bus pasiektas, jis apims „viską – visas temas, sritis ir ginčytinus klausimus“.

Per Didžiojo dvidešimtuko (G20) aukščiausiojo lygio susitikimą Buenos Airėse gruodžio pradžioje susitikę Xi Jinpingas ir D. Trumpas pasiekė svarbių susitarimų, kaip stabilizuoti dvišalius prekybos santykius.

Be kita ko, jie sutarė, kad Jungtinės Valstijos 90 dienų atidės 200 mlrd. JAV dolerių vertės kiniškoms prekėms taikomų importo muitų tarifo padidinimą nuo dabartinių 10 proc. iki 25 procentų.

Jeigu susitarimas nebus pasiektas, JAV muitai šioms kiniškoms prekėms iki 25 proc. bus padidinti 2019 metų kovo pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius