Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas iškėlė bylą bankams, kad blokuotų Kongreso šaukimus dėl jo verslo finansų

JAV prezidentas Donaldas Trumpas iškėlė bylą bankams „Deutsche Bank“ ir „Capital One“, taip bandydamas blokuoti Kongreso nurodymus suteikti informacijos apie jo verslo finansus.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/AP nuotr.

D.Trumpo, jo sūnų Donaldo jaunesniojo bei Erico ir dukters Ivankos byla pirmadienį iškelta federaliniame teisme Manhatane. Tarp kitų ieškovų yra D.Trumpo verslo imperija „The Trump Organization“ ir prezidento kompanijas valdantis „Donald J. Trump Revocable Trust“.

Du Atstovų Rūmų komitetai, tiriantys D.Trumpo finansus, anksčiau šį mėnesį paskelbė nurodymus „Deutsche Bank“ ir kelioms kitoms finansinėms institucijoms pateikti duomenų.

Atstovų Rūmų žvalgybos komiteto pirmininkas Adamas Schiffas, Kalifornijai atstovaujantis demokratas, tuo metu sakė, kad šie šaukimai yra dalis tyrimo dėl įtariamos „potencialios užsienio įtakos JAV politiniam procesui“.

A.Schiffas sakė norintis žinoti, ar rusai naudojo išplautus pinigus susitarimams su „The Trump Organization“. D.Trumpo kompanijos bėgant metams gavo naudos iš rusų investicijų.

Trumpai nori, kad federalinis teisėjas paskelbtų Kongreso nurodymus neteisėtais, be to, nori neleisti finansinėms institucijoms atskleisti informacijos ir vykdyti šaukimus.

Minimi bankai kol kas neatsakė į prašymus pakomentuoti. Vokiečių „Deutsche Bank“ yra paskolinusi D.Trumpo nekilnojamojo turto organizacijai milijonus dolerių.

Kai šaukimai balandžio 15 dieną buvo paskelbti, „The Trump Organization“ vykdomasis viceprezidentas Ericas Trumpas juos pavadino „beprecedenčiu piktnaudžiavimu valdžia ir paprasčiausiai dar vienu [Atstovų] Rūmų demokratų bandymu užpulti prezidentą ir mūsų šeimą dėl politinės naudos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius