Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas įspėjo Kiniją imtis prekybos su JAV nelaukiant, kol bus pasiektas susitarimas

JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį tviteryje įspėjo Kiniją imtis prekybos su JAV nelaukiant, kol bus pasiektas susitarimas, Šanchajuje ką tik prasidėjus atnaujintoms prekybos deryboms su Kinija.
Ar Donaldas Trumpas nori JAV ir Irano karo?
Ar Donaldas Trumpas nori JAV ir Irano karo? / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Mano komanda šiuo metu derasi su jais, tačiau galiausiai jie visada pasuka sandorį savo naudai“, – tviteryje parašė D.Trumpas.

„Kinijai sekasi labai blogai – blogiausiai per 27 metus. Kinija jau turėjo pradėti pirkti mūsų žemės ūkio produkciją, tačiau nėra jokių požymių, kad jie tai daro. Tai yra problema su Kinija, kurios tiesiog nepavyksta įveikti“, – parašė prezidentas.

Šiuo metu vykstančios derybos yra pirmosios tiesioginės derybos po to, kai birželio mėnesį didžiojo dvidešimtuko (G20) viršūnių susitikime D.Trumpas ir Kinijos prezidentas Xi Jinpingas

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kinijos vadovas Xi Jinpingas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kinijos vadovas Xi Jinpingas

susitarė dėl paliaubų.

Vašingtonas ir Pekinas yra apsikeitę baudžiamaisiais muitais daugiau nei 360 mlrd. JAV dolerių vertės viena kitos prekėms.

JAV ekonomika „tapo DAUG didesnė nei Kinijos ekonomika per paskutinius trejus metus“, – socialiniame tinke gyrėsi D.Trumpas.

Jungtinių Valstijų prezidentas ironiškai pasiūlė, kad Kinijai „tikriausiai vertėtų palaukti mūsų rinkimų, kad pažiūrėtų, ar mes gausime vieną iš tokių demokratų kaip Mieguistas Džo. Tada jie galėtų sudaryti PUIKŲ susitarimą, pavyzdžiui, kaip per pastaruosius 30 metų, ir toliau... apiplėšinėti Jungtines Valstijas, netgi dar labiau ir daugiau nei bet kada anksčiau.“

D.Trumpas turėjo galvoje 2020 metų prezidento rinkimus ir buvusį JAV viceprezidentą Joe Bideną, kuris yra dabartinis Demokratų partijos kandidatas į prezidento postą.

„Vis dėlto laukimas kelia tokią problema, kad jei ir kai aš laimėsiu, susitarimas bus daug griežtesnis nei tas, dėl kurio dabar deramės... arba jo visai nebus. Mes turime visas kortas, kurių niekada neturėjo buvę vadovai!“ – pridėjo D.Trumpas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius