Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas jam nepatinkančių prekybos sutarčių imsis jau pirmąją prezidentavimo dieną

JAV prezidentu išrinktas Donaldas Trumpas ketina tesėti savo pažadus kruopščiai peržiūrėti šalies prekybos susitarimus ir veiksmų žada imtis jau pirmąją prezidentavimo dieną. Tai skelbia CNN, remdamiesi jo komandos parengtu dokumentu.
Donaldo Trumpo kalba laimėjus prezidento rinkimus
Donaldo Trumpo kalba laimėjus prezidento rinkimus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anot D.Trumpo komandos atmintinės, administracija arba iš naujo derėsis, arba visai atsisakys Šiaurės Amerikos laisvosios prekybos susitarimo (NAFTA), taip pat – dėl sutarčių, dėl kurių gali nukentėti amerikiečių darbo vietos.

„D.Trumpo prekybos planas sustabdys tiek Respublikonų, tiek Demokratų partijos globalistus, – rašoma dokumente. – D.Trumpo administracija atšauks dešimtmečius trukusią sutaikinimo prekybos politiką. Dėl naujų prekybos susitarimų bus deramasi pirmoje vietoje statant JAV darbininkų ir įmonių interesus.“

Pagrindiniai numatyti plano principai – NAFTA patikrinimas, TTIP (ES ir JAV laisvosios prekybos sutarties) sustabdymas, „nesąžiningo importo“ ir „nesąžiningų prekybos praktikų“ sustabdymas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius