Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas: JAV iš Kinijai įvestų muitų gaus po 500 mlrd. JAV dolerių per metus

Jungtinės Valstijos iš didesnių muitų, taikomų iš Kinijos įvežamoms prekėms, kasmet gaus po 500 mlrd. JAV dolerių, pareiškė JAV prezidentas Donaldas Trumpas.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

„Mes gausime po 500 mlrd. JAV dolerių per metus, tik pagalvokite – 500 mlrd. JAV dolerių“, – pareiškė prezidentas savo rėmėjams Floridos valstijoje, kalbėdamas priešrinkiminiame mitinge ir pridūrė, kad JAV neketina prarasti „nė 10 centų“ prekyboje su Kinija.

Tuo pačiu metu jis pavadino Kinijos prezidentą Xi Jinpingą „puikiu prezidentu“, tačiau pažymėjo, kad „jei bus sudarytas susitarimas su Kinija – gerai, nebus – taip pat gerai.“

Pasak D.Trumpo, JAV bendrovės jau palieka Kiniją dėl nepalankių verslo sąlygų, taip pat dėl žemo Kinijos nacionalinės valiutos juanio kurso.

JAV prezidentas pridūrė, kad „jis neleis Kinijai vogti darbo vietų Jungtinėse Valstijose bei technologijų“.

Pasak D.Trumpo, antradienį jis kalbėjosi telefonu su Xi Jinpingu ir tikisi su Kinijos prezidentu susitikti didžiojo dvidešimtuko (G20) susitikimo metu.

„Scanpix“/AP nuotr./Xi Jinpingas
„Scanpix“/AP nuotr./Xi Jinpingas

Kinijos užsienio reikalų ministerija, pranešusi apie pokalbį, pažymėjo, kad D.Trumpas pareiškė, jog „JAV skiria didžiausią dėmesį JAV ir Kinijos prekybiniams ir ekonominiams santykiams“ ir išreiškė viltį, jog abiejų šalių prekybos delegacijos atnaujins derybas ieškodamos esamų problemų sprendimo.

Xi Jinpingas paskelbė apie savo pasirengimą susitikti su D.Trumpu.

Praėjusią savaitę D.Trumpas pagrasino padidinsiantis muitus 300 mlrd. JAV dolerių vertės prekėms iš Kinijos, jei per artėjantį G20 aukščiausiojo lygio susitikimą Japonijoje neįvyks jo susitikimas su Kinijos prezidentu.

JAV prezidentas pareiškė Baltųjų rūmų žurnalistams, kad tai daliai importo iš Kinijos, kuriai dar neįvesti didesni muitai, galėtų būti taikomi 25 proc. arba „gerokai didesni“ muitai.

D.Trumpas jau yra padidinęs muitus nuo 10 iki 25 proc. 200 mlrd. JAV dolerių vertės importui iš Kinijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius