Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas: „pirmojo etapo“ prekybos susitarimas su Kinija gali būti pasirašytas lapkritį

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį pareiškė, kad pažanga, padaryta rengiant dalinio prekybos susitarimo su Kinija tekstą reiškia, jog prezidentas greičiausiai galės pasirašyti susitarimą jau kitą mėnesį.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Sputnik“ nuotr.

D.Trumpas tebėra įsitikinęs, kad Pekinui ir Vašingtonui gali pavykti įvykdyti kiek anksčiau šį mėnesį paskelbtą nedidelės apimties susitarimą, galintį paskatinti įtampos dviejų šalių santykiuose prekybos srityje sumažėjimą.

„Manome, kad gali pavykti pasirašyti parengtą dokumentą su Kinija dėl pirmojo etapo“, – Baltuosiuose rūmuose pareiškė D.Trumpas.

JAV prekybos atstovas Roberts Lighthizeris (Robertas Laithaizeris) teigė, kad gali pavykti pasirašyti dokumentą prieš kitą mėnesį Čilėje vyksiantį Azijos ir Ramiojo vandenyno šalių ekonominio bendradarbiavimo viršūnių susitikimą, nors dar reikia nemažai ką nuveikti.

„Mūsų tikslas yra sudaryti pirmojo etapo susitarimą iki to laiko, kai vyksime į Čilę“, – pranešė R.Lighthizeris prezidentui.

D.Trumpas teigė, kad tikisi pasirašyti dalinį susitarimą aukščiausiojo lygio susitikime, kai susitiks su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu.

Baltųjų rūmų duomenimis, naujasis dalinis susitarimas apimtų amerikiečių ūkininkų produkcijos pirkimų didinimą iš Kinijos pusės, taip pat intelektinės nuosavybės, finansinių paslaugų ir valiutos keitimo klausimus.

D.Trumpas pirmadienį pareiškė, kad kinai jau „pradėjo pirkti [amerikiečių produkciją]“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius