-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Tuskas: turi būti bendras ES sprendimas dėl rusiškų ir baltarusiškų grūdų draudimo

Europos Sąjunga (ES) turėtų priimti bendrus sprendimus dėl rusiškų ir baltarusiškų grūdų importo draudimo, sako Vilniuje viešintis Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas. Jis pabrėžia, kad ES bendras sprendimas turi būti efektyvesnis.
Donaldas Tuskas
Donaldas Tuskas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Esu įsitikinęs, kad bendras Europos sprendimas bus daug efektyvesnis nei atskirų šalių sprendimai. (...) Norėčiau, kad kartu kaip ES priimtume sprendimus dėl sankcijų Rusijos ir Baltarusijos žemės ūkio produkcijai“, – spaudos konferencijoje pirmadienį jis.

Jis žada jau pirmadienį Lenkijos Seimo vadovo inicijuoti sprendimą dėl sankcijų šių šalių žemės ūkio produkcijai.

„Šiandien kreipsiuosi į Lenkijos Seimo maršalką dėl Lenkijos Seimo sprendimo dėl sankcijų taikymo Rusijos žemės ūkio ir Baltarusijos žemės ūkio produkcijai“, – pridūrė D.Tuskas.

D.Tuskas sakė, kad sankcijų griežtinimas svarbus ne tik dėl karo Ukrainoje, bet ir dėl saugesnės Lenkijos bei visos Europos žemės ūkio rinkos.

„Tikrai tos rinkos jaučia didelį spaudimą dėl karo, ir jokios abejonės, kad viena iš pagrindinių užduočių – eksporto galimybės blokavimas iš Rusijos ir Baltarusijos į trečiąsias valstybes, kurios tradiciškai buvo tų žemės ūkio produktų gavėjos“, – sakė D.Tuskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius