Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalia Grybauskaitė: atsibodo klausyti besikartojančių TVF ekspertų siūlymų

Prezidentė Dalia Grybauskaitė stebisi, jog Lietuvoje viešėję Tarptautinio valiutos fondo (TVF) ekspertai mūsų šaliai kasmet dalija tuos pačius patarimus.
Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė
Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmadienį prezidentė priėmė ministrų kabineto narius. Premjeras Andrius Kubilius po susitikimo atsakydamas į žurnalistų klausimus teigė, jog Lietuvoje viešėjusios TVF misijos išvadų Vyriausybė dar neapsvarstė. Tai numatoma padaryti artimiausiu metu.

Toks vaizdas, kad pas mus ekspertai važinėja su senu failu .„TVF išėjo visų pirma sveikindamas tai, ką mums pavyko pasiekti per dvejus metus, sunkiomis aplinkybėmis tvarkant šalies finansus ir garantuojant ekonomikos atsigavimą, kuris gali būti sparčiausias tarp visų Europos valstybių šiais metais. Ekspertai ragina ir toliau tvarkytis atsakingai su šalies finansais ir garantuoti ilgalaikę finansų perspektyvą kaip pamatą ilgalaikiam ekonomikos atsigavimui“, – sakė A.Kubilius.

Jis pridūrė, kad Lietuvai siūloma žiūrėti ne tik į išlaidas, bet atkreipti dėmesį ir į biudžeto pajamas.

„Tie pasiūlymai dėl nekilnojamojo turto, dėl vadinamojo žaliųjų automobilių mokesčių ne pirmą kartą kartojami, mes juos tikrai dar sykį apsvarstysime, bet sprendimus darysime visų pirma koalicijoje ir tada teiksime siūlymus Seimui. Jei rasime bendrą sutarimą, tai bus daroma kartu su kitų metų biudžetu“, – teigė premjeras, pabrėždamas, jog kol kas jokie sprendimai dėl minėtų mokesčių nėra priimti.

Tuo metu prezidentė Dalia Grybauskaitė premjero žodžius palydėjo kandžia replika TVF ekspertams: „Dėl valiutos fondo kai kurių pasiūlymų, tai jie kartojasi. Toks vaizdas, kad pas mus ekspertai važinėja su senu failu. Žinote, jau net nusibodo klausyti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius