-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalia Grybauskaitė: iš Vokietijos negalima reikalauti apmokėti kitų valstybių klaidas

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį sakė remianti Vokietijos vykdomą politiką Europos Sąjungoje (ES), ir pabrėžė, kad kitos šalys negali reikalauti vokiečių apmokėti už jų pačių klaidas.
Dalia Grybauskaitė ir Joachimas Gauckas
Dalia Grybauskaitė ir Joachimas Gauckas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Po susitikimo su Lietuvoje viešinčiu Vokietijos prezidentu Joachimu Gaucku D.Grybauskaitė teigė, kad Berlynas krizės metu demonstruoja „geranoriškumą ir lankstumą“.

„Reikalauti, kad tik Vokietija apmokėtų kai kurių vyriausybių ir valstybių klaidas, tikrai nebūtų gerai, ir negalima to reikalauti, nes kiekvienas Vokietijos pilietis taip pat moka šiuo atveju, kai mes prašome nuogo arba nepamatuoto solidarumo tik iš Vokietijos“, – žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.

„Gebėjimas matyti būtinybę ir ištiesti pagalbos ranką šalims, kurios galbūt ir padarė klaidų, gebėjimas jausti pareigą ir atsakomybę už visos Europos likimą – tai išskirtinė iki šiol vykdoma Vokietijos politika“, – teigė Lietuvos prezidentė.

Ekonomikos nuosmukį patyrusioje Pietų Europoje pastaruosius kelerius metus dažnai girdėjosi kritikos Vokietijos atžvilgiu, kaltinant Berlyną solidarumo stoka ir spaudimu vykdyti griežtas taupymo priemones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius