Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
02 04

Lietuviai vasarą ėmė planuotis „neįtikėtinai anksti“: kur skris šįkart ir kiek tam išleis?

Lietuviai vasaros kelionėmis pradėjo rūpintis, kaip ekspertai pastebėjo, „neįtikėtinai anksti“. Vieni vyks jau pamėgtomis kryptimis, kiti rinksis naujai atsiradusias galimybes. O išleis daugiau nei anksčiau, mat atostogaus ilgiau ir prabangiau.
Egiptas
Egiptas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kur skris?

Dėl pandemijos ir karo Ukrainoje išpopuliarėjusias paskutinės minutės keliones vėl ėmė keisti tolimi planai.

„Dabar labai daug žmonių planuoja keliones į priekį, bent už pusmečio ar net vėlesnes“, – 15min teigė kelionių agentūros „Kelionių panorama“ vadovė Kristina Graužinienė.

Pasak kelionių organizatoriaus „Makalius“ vadovo Rimvydo Širvinsko, vasaros keliones kai kurie jau įsigijo net praėjusių metų rugsėjo, spalio mėnesiais. „Neįtikėtinai anksti“, – pabrėžė jis.

Tačiau didžiausi srautai matomi būtent dabar – sausio, vasario mėnesiais. O tai, kad grįžtama prie išankstinio planavimo, apsaugo ir lietuvių pinigines.

„Tendencija keliones planuoti iš anksto ryškėja įvairiose šalyse, tarp kurių išsiskiria Vokietija, Didžioji Britanija. Natūralu, kad sparčiai auganti paklausa ne tik sumažina pasirinkimo galimybes, bet ir gali lemti aukštesnes viešbučių, kitų paslaugų kainas tiems, kurie atostogas rezervuoja vėliau ar renkasi paskutinės minutės pasiūlymus.

Be to, sausio pabaiga ir vasario pradžia yra kelionių mugių bei atostogų nuolaidų internete laikotarpis, kurį dalis keliautojų jau ne pirmus metus yra pasižymėję kalendoriuose. Rezervuodami keliones iš anksto jie renkasi iš plačiausios skrydžių bei viešbučių pasiūlos, taip pat gali pasinaudoti įvairiomis akcijomis“, – 15min komentavo „Novaturo“ komunikacijos vadovė Miglė Bielinytė.

Asmeninio albumo nuotr./Miglė Bielinytė
Asmeninio albumo nuotr./Miglė Bielinytė

Tačiau, nors apie keliones galvojama ir jas renkamasi iš anksto, populiariausių krypčių sąrašo viršus vis dar toks, kaip visada – pirmąsias pozicijas ir toliau užima Turkija, Egiptas, Graikija. Nors štai tolimesni sąrašo numeriai kasmet vis kinta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius