Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danija skirs 2,5 mlrd. eurų kompensacijoms audinių augintojams

Danija pranešė, kad šalies audinių augintojams, kurie dėl koronaviruso pandemijos buvo priversti atsisakyti ūkių, gali išmokėti daugiau nei 19 mlrd. Danijos kronų (2,6 mlrd. eurų).
Audinės Danijoje
Audinės Danijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Danija buvo didžiausia audinių kailių eksportuotoja pasaulyje, tačiau praėjusiais metais ji sunaikino visus 15 mln. audinių, kai buvo nustatyta, kad kai kurie žvėreliai buvo užsikrėtę mutavusia viruso atmaina, ir uždraudė audinių veisimą iki 2022 metų sausio 1 dienos.

Paramos schema, apie kurią buvo paskelbta pirmadienį, apima kompensacijas maždaug 1 000 audinių augintojams už gyvūnų nugaišinimą ir paramą pereinant prie kitos veiklos.

Audinių augintojai ir susiję verslai dabar turės „gerą galimybę judėti toliau“, pažymėjo žemės ūkio ministras Rasmusas Prehnas po to, kai buvo pasirašytas tarppartinis susitarimas.

„Audinių augintojai padarė didžiulę auką visuomenės sveikatai ir bendram labui“, – pridūrė jis.

Praėjusių metų lapkritį Danija pranešė, kad visos audinės šalyje turi būti sunaikintos, nes jos gali užkrėsti žmones viruso 5-ojo klasterio atmaina.

Tačiau procesą nuo pat pradžių lydėjo skandalai.

Prasidėjus audinių naikinimui, kilo klausimų, ar vyriausybė turi teisinį pagrindą sunaikinti gyvūnus, esančius toli nuo teritorijos, kurioje aptikta mutavusi atmaina.

Dėl šio klausimo atsistatydino ankstesnis žemės ūkio ministras.

Vėliau kilo nerimas, kad sunaikintų gyvūnų maitos gali apnuodyti dirvą.

Nuo 10,9 iki 11,9 mlrd. kronų naujojo fondo bus panaudota kompensuoti ūkininkams už gyvūnų sunaikinimą, o likusi dalis bus panaudota siekiant padėti jiems pereiti prie kitokių verslų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius