-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Danske Capital“ vyriausiasis analitikas Bo Bejstrupas Christensenas: Lietuva krizės išvengtų panaikinusi biudžeto deficitą

Lietuvai kitos ekonominės krizės išvengti padėtų nulinis biudžeto deficitas, teigia „Danske Capital“ vyriausiasis analitikas Bo Bejstrupas Christensenas, ketvirtadienį rašo „Verslo žinios“.
Lietuvos BVP vienam gyventojui siekia 66 proc. ES vidurkio
Lietuvos BVP vienam gyventojui siekia 66 proc. ES vidurkio / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Pirmiausia, viešasis sektorius turėtų grįžti prie subalansuoto biudžeto, tai yra sumažinti biudžeto deficitą iki nulio, o ateityje, privačiam sektoriui pradėjus labai stipriai augti, dar labiau griežtinti fiskalinę politiką. Nors privatus sektorius 2004–2006 metais augo labai sparčiai, daugelio šalių biudžetas nebuvo subalansuotas. Spartaus ekonominio augimo metai yra būtent tie, kai šalis turi laikytis griežtos fiskalinės politikos, o ne tuomet, kai šalį užpuola krizė“, – interviu „Verslo žinioms“ sakė B. Bejstrupas Christensenas.

„Antra, reikėtų stebėti kreditavimo lygį šalyje. Jei pastebima, kad itin daug skolinama gyventojams ar įmonėms, reikia imtis veiksmų, kurie užtikrintų finansų sistemos stabilumą ir ją stiprintų. Tokiu atveju palūkanų kėlimas greičiausiai nepadės, o tik pakenks eksportuojančioms bendrovėms“, – pridūrė analitikas. Be to, pasak jo, reikia stebėti, ar tam tikro sektoriaus augimas turi tęstinumą, ar yra tik ekonominis burbulas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius