Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Danske banko“ analitikė Violeta Klyvienė apie naująjį Europos Sąjungos biudžetą: laimėjome dviejose kategorijose iš trijų

„Danske banko“ vyresnioji analitikė Baltijos šalims Violeta Klyvienė sakė, kad neverta labai nusiminti dėl to, jog išmokos Lietuvos žemdirbiams 2020 m. padidės iki 196 eurų už hektarą, bet tai sudarys tik 75 proc. ES vidurkio. Analitikės komentarą LRT radijui pateikiame žemiau.
Danske banko vyresnioji analitikė Baltijos šalims Violeta Klyvienė
Danske banko vyresnioji analitikė Baltijos šalims Violeta Klyvienė / Redakcijos archyvo nuotr.

Susiję: ES vadovai susitarė dėl biudžeto 2014-2020 metams

Mes norėjome persiderėti dėl daugelio pozicijų: išmokų žemdirbiams, struktūrinių fondų, Ignalinos atominės elektrinės uždarymo. Tačiau negalima tikėtis laimėjimo visose srityse. Ypač įvertinus tai, kad mes kalbame apie krizinį biudžetą. Tai šiuo atveju šiek tiek mažesnė parama žemės ūkiui yra pakankamai logiška išvada. Negalime labai smarkiai nusiminti, nes papildomų pajamų mūsų žemės ūkis galės gauti ir iš struktūrinės paramos. Yra prikurta įvairių fondų, egzistuoja papildomos galimybės. Aišku, reikia įsivertinti faktą, kad tuos pinigus įsisavinti bus sunkiau nei tiesioginę paramą.

Vėlgi vertinant mūsų žemdirbių padėtį ir konkurencingumą, didelių ašarų lieti neverta. Nes kiek Europos statistikos agentūra yra pateikusi informacijos apie žemdirbių sumokėtus mokesčius, mūsų žemės ūkio darbuotojai turi žymiai geresnes pozicijas. Mokesčių mokėjimo norma Lietuvoje tikrai nepaprastai maža lyginant su Europos Sąjungos vidurkiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius