Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dar kartą primenama, kaip vyks litų keitimas į eurus pašte

Artėjant euro įvedimui Lietuvos paštas dar kartą primena svarbiausią informaciją, kurią litus į eurus paštuose ketinantys išsikeisti gyventojai turėtų įsiminti dar prieš apsilankydami pašte.
Lietuvos paštas
Lietuvos paštas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Nuo 2015 metų sausio 2 dienos litus į eurus gyventojai galės išsikeisti ne visuose, o 330-yje paštų. Vienuose iš jų valiutą keis pašto darbuotojai, kituose nustatytomis valandomis dirbs mobiliosios komandos.

Valiutos keitimo operacijos bus atliekamos tik paštuose. Pasitikrinti paštų, kuriuose bus keičiami litai į eurus, sąrašą ir valiutos keitimo laiką galima Lietuvos pašto internetinėje svetainėje arba paskambinus informacijos telefonu 8 700 55400.

Pasak Lietuvos pašto Pašto tinklo tarnybos direktorės Ingos Dundulienės, gyventojai būtinai turėtų įsidėmėti, kad pinigai bus keičiami tik paštuose, o vienos litų keitimo į eurus operacijos metu bus galima išsikeisti iki 3 452,80 Lt arba 1 000 Eur sumą.

„Nei namuose, nei gatvėje litai į eurus nebus keičiami. Jokie pašto ar banko atstovai nesilankys gyventojų namuose, viešose vietose ir nesiūlys išsikeisti valiutą. Litus į naująją valiutą gyventojai galės išsikeisti tik 330-yje paštų, taip pat kai kuriose kredito unijose, komercinių bankų ir Lietuvos banko skyriuose. Valiuta paštuose bus keičiama nemokamai 60 kalendorinių dienų, t. y. iki kitų metų kovo 1 dienos“, – pabrėžia I.Dundulienė.

Primename, kad bendradarbiaujant su Policijos departamentu litus į eurus keičiančiuose paštuose bus sustiprintas saugumas.

Gruodžio 30 d., 31 ir sausio 1 dienomis visi paštai nedirbs, o sausio 2-4 dienomis paštai dirbs ilgiau nei įprasta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius