-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar vienas šildymo sezono „džiaugsmas“: trūkstantys vamzdžiai

Draudimo bendrovė BTA praneša sulaukianti nemažai gyventojų pranešimų dėl patirtų nuostolių, kurie įvyksta matuojant šildymo sistemos slėgį prieš įjungiant šildymą daugiabučiuose ar po vasaros jungiant šildymo katilus individualiuose namuose.
Atidarytas šildymo sezonas.
Atidarytas šildymo sezonas. / R.Medonio nuotr.

Praėjusią savaitę dėl padarytos žalos turtui trūkus vamzdžiui ir dėl to įvykus vandens išsiliejimui bute ar name į bendrovę kreipėsi 12% daugiau gyventojų nei kitais metų mėnesiais.

„Pradedant šildymo sezoną dėl vandens išsiliejimo trūkus vamzdynams dažniausiai nukenčia daugiabučių namų gyventojai, tačiau panašūs nemalonumai neaplenkia ir individualių namų savininkų, – sakė bendrovės Turto draudimo vyriausia specialistė Dalia Strazdienė. – Nors pastarieji dar tik ketina ar pradeda šildytis būstus, todėl ir didesnės bėdos dar nepasimatė – sugedusį katilą ar užsikišusį kaminą dažnas aptinka tik prireikus jį naudoti. Tai neretai sukelia neplanuotas išlaidas arba netgi tampa nelaimingo atsitikimo priežastimi. Ką jau kalbėti apie vasarnamius ar sodų namelius, kuriuose įsikuria benamiai ir, kuriems tikrai nerūpi laikinos prieglobsčio vietos saugumas.”

Per devynis šių metų mėnesius vidutinė išmoka buto nuostoliams atlyginti siekė nuo 1500 iki 1700 litų ir tai dažniausiai būdavo skirta vandentiekio avarijos padariniams likviduoti bei vagysčių patirtiems nuostoliams kompensuoti.

Tuo metu individualiuose gyvenamuosiuose namuose per tą patį laikotarpį BTA išmokėta vidutinė draudimo išmoka sudarė 6000 litų ir dažniausiai buvo skirta nuostolių atlyginimui dėl ugnies, gamtinių jėgų (liūties, audros ir kt.), vagystės ar vandentiekio avarijos padarytai žalai atlyginti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius