Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darbą pradeda trečioji Lietuvos komercijos atašė Vokietijoje

Lietuva plečia ekonominio atstovavimo tinklą vienoje svarbiausių mūsų šaliai – Vokietijos – rinkoje ir stiprina komercijos atašė komandą. Prie Linos Gudelionytės-Gylienės ir Arūno Šarkos prisidės Inga Rovbutas. Ji tampa trečiąja komercijos atašė Vokietijoje, rašoma ministerijos pranešime žiniasklaidai.
Vokietija
Vokietija / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Vokietija Verslas

„Vokietija – didžiausia investuotoja mūsų šalyje ir viena svarbiausių Lietuvos prekybos partnerių. Taigi būtina veiksmingai atstovauti šioje valstybėje, kuri yra ir prioritetinė Lietuvos eksporto rinka. Atsižvelgiant į išaugusius mūsų šalies verslo poreikius, komercijos atašė Vokietijoje skaičius didinimas iki trijų asmenų. Tikimės, kad naujoji Lietuvos Respublikos komercijos atašė šioje valstybėje dar labiau sustiprins Lietuvos pozicijas pritraukiant daugiau investicijų ir įgyvendinant bendrus projektus“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Verslo ir mokesčių teisės magistro laipsnį įgijusi naujoji Lietuvos Respublikos komercijos atašė Vokietijoje I. Rovbutas turi darbo su įvairiais Vokietijos projektais Baltijos šalyse, Lenkijoje, Vengrijoje, Bulgarijoje, Šiaurės Makedonijoje ir Ukrainoje patirties. Ji dalyvavo vykdant projektus, kuriais, remiantis Vokietijos gerąja praktika, buvo įgyvendinami Europos Sąjungos strateginiai energijos, klimato kaitos stabdymo ir tvarumo tikslai, ir šiuos projektus koordinavo, taip pat tarpininkavo užmezgant ilgalaikius santykius tarp Vokietijos ir Rytų Europos institucijų, įmonių ir organizacijų.

„Tikiuosi, kad įgyvendinant įvairius projektus įgyta mano darbo patirtis, žinios ir įgūdžiai prisidės prie Lietuvos ir Vokietijos ekonominių santykių stiprinimo. Naujų projektų inicijavimas, partnerių paieška, projekto tikslų ir veiklos krypčių nustatymas, paraiškų gauti finansavimą rengimas bei projektų valdymo įgūdžiai – tai dalis mano kompetencijų, kurios bus ypač naudingos padedant Lietuvos verslui vienoje svarbiausių Lietuvai Europos Sąjungos valstybių“, – teigia I.Rovbutas.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, 2021 m. Vokietija tarp 207 Lietuvos prekybos partnerių užėmė 2 vietą pagal prekybos apyvartą, 3 – pagal eksportą, 1 – pagal lietuviškos kilmės prekių eksportą ir 1 – pagal importą. Vokietija taip pat yra didžiausia investuotoja Lietuvoje – jos tiesioginės užsienio investicijos mūsų šalyje siekia apie 5,6 mlrd. Eur.

Lietuva turi 18 komercijos atašė šiose šalyse: Jungtinėje Karalystėje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Norvegijoje, Suomijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Nyderlanduose, Izraelyje, Ukrainoje, Pietų Korėjoje. Plėsdama savo atašė tinklą, Lietuva iki 2024 metų siekia komercijos atašė skaičių padidinti iki 23.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius