-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 30 /11:59

„Darbietis“ Vytautas Gapšys: MMA didinsime iki 1 tūkst. Lt, o gal ir daugiau

Finansų ministrės Ingridos Šimonytės Seimui pristatytas biudžeto projektas neįtiko naujiems valdantiesiems, pasiryžusiems kurti generuojančią ekonomiką. Darbo partijos nario Vytauto Gapšio teigimu, jau dirba trijų partijų – Darbo, Socialdemokratų ir „Tvarkos ir teisingumo“ – sudaryta biudžeto grupė. Svarstoma, kiek nuo sausio pirmosios galima būtų padidinti minimalią mėnesinę algą (MMA).
Darbo partijos frakcijos Seime seniūnas Vytautas Gapšys
Darbo partijos frakcijos Seime seniūnas Vytautas Gapšys / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Mes matome, kad šita Vyriausybė vykdė tik savo tokią politiką, kuri neskatino ekonomikos augimo, bandoma tik taupyti. Mes esame pasisakę, kad taupymas turi būti derinamas su valstybės ekonomikos gaivinimu, auginimu, todėl, manome, kad reikės imtis papildomų priemonių. Dirba biudžeto grupė, kur bus bendras sutarimas“, – žurnalistams antradienį sakė V.Gapšys.

Trys partijos, jau formuojančios koaliciją, esą sutarė, kad nuo kitų metų sausio pirmosios MMA turi didėti.

„Minimalus skaičius – 1000 Lt. galbūt galima ir šiek tiek daugiau”, – sakė V.Gapšys.

Jis teigė nepritariąs ir akcizų degalams didinimui. Nors Europos Sąjungos direktyvos ir įpareigoja Lietuvą tą daryti, reikėtų derėtis su ES.

„Mes turime išorinę ES sieną ir degalų akcizo pakėlimas gali turėti poveikį nelegaliai prekybai, kontrabandai degalų, todėl turėtume siekti, kad degalų akcizai neturėtų būti didinami“, – sakė V.Gapšys.

Lietuva yra įsipareigojusi nuo kitų metų sausio taikyti minimalų pagal Europos Sąjungos teisę akcizų tarifą gazoliams, kuris turi būti ne mažesnis nei 330 eurų (1140 litų) už 1000 litrų produkto.

Todėl siūloma nuo kitų metų akcizų tarifą gazoliams padidinti nuo 1043 litų iki 1140 litų už 1000 litrų. Dėl šio akcizų tarifo padidinimo vidutinė mažmeninė šio produkto litro kaina galėtų padidėti apie 0,12 lito už produkto litrą.

Siūlys PVM lengvatą mėsai

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./ Algirdas Butkevičius
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./ Algirdas Butkevičius

Socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius sakė, kad dabartinį biudžeto projektą reikės tobulinti. Socialdemokratai norėtų perskirstyti investicinės programos lėšas, kad galima būtų pradėti gyvenamųjų namų renovaciją.

Norima daugiau Europos Sąjungos lėšų skirti perėjimui prie biokuro. Be to, žadama didesnė parama gamybai – pienininkystei, kiaulininkystei ir t.t.

A.Butkevičius sakė, kad bus siūloma taikyti PVM lengvatą šviežiai ir šaldytai mėsai. Tačiau šiemet tokio projekto pateikti jau nebespės.

Socialdemokratų lyderio teigimu, bus sukurta darbo grupė, kuri iki kitų metų liepos turės pateikti išvadas apie Lietuvos mokestinę sistemą. Didinti mokesčių nuo kitų metų pradžios nežadama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius