Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darbo biržos šturmas

Naujieji metai šalies darbo biržose prasidėjo tikra sumaištimi. Nespėjama registruoti visų ieškančiųjų darbo. Laisvų vietų beveik nėra, o atsiradusios išgraibstomos tą pačią dieną. Rajonuose daugiau žmonių tikimasi įdarbinti tik pavasarį, prasidėjus sezoniniams darbams.
Vilniaus darbo birža
Bedarbių daugėja, darbų mažėja. / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Panevėžyje per gruodį darbo ieškojo 1603 miesto ir rajono gyventojai, bet darbo birža nedaug ką galėjo pasiūlyti. Užvakar, pirmąją 2009-ųjų darbo dieną, laisvos buvo vos 47 darbo vietos, o bedarbių – daugiau kaip pusantro tūkstančio. Iki krizės darbą būdavo galima rinktis net iš 300–400 laisvų vietų, rašo „Respublika“.

Apie bankrotus ar įmonių likvidavimą tarp Kalėdų ir Naujųjų metų pranešimų negauta. Iš verslo žemėlapio nyksta mažytės įmonėlės, kuriose dirbo 3–4 žmonės, o vidutinio verslo įmonės darbuotojų atsikrato po truputį, per daug nesigarsindamos. Apie grupinius atleidimus pranešė tik „Panevėžio gelžbetonis“, UAB „Žalvaris“. Penkiolika darbuotojų darbo neteko likvidavus bendrovę „Riktamet“.

Panaši situacija susidariusi ir kitų miestų bei rajonų darbo biržose. Pirmąją metų dieną darbo ieškojo 1088 biržiečiai, o jiems galėta pasiūlyti vos keturias vietas: optikos parduotuvei reikėjo kvalifikuoto darbuotojo, viena įmonė darbo siūlė medkirčiui, trūko vieno statybininko ir pamainos vadovo.

Pasvalio darbo biržoje per pastaruosius du mėnesius bedarbių registravosi 35 proc. daugiau, po 130 per mėnesį. Darbo neturi 1440 Pasvalio miesto ir rajono gyventojų, o darbo birža gali pasiūlyti vos 20 laisvų vietų. Tačiau problema, kad trūksta ne darbininkų, o aukščiausios kvalifikacijos specialistų, gydytojų, užsienio kalbų mokytojų, policijos pareigūnų, praneša „Respublika“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius