-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darbo grupė pristatys siūlymus dėl valstybinio banko steigimo

Ekonomikos ir inovacijų ministro Rimanto Sinkevičiaus sudaryta darbo grupė penktadienį pristatys siūlymus dėl Valstybinio plėtros banko steigimo.
Eurai
Eurai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Juos spaudos konferencijoje pristatys ekonomikos ir inovacijų viceministrė, darbo grupės vadovė Jekaterina Rojaka.

Liepos pabaigoje sudaryta tarpinstitucinė darbo grupė vertino Valstybinio plėtros banko steigimo, kreipimosi į Europo Komisiją dėl techninės pagalbos galimybių ir apimčių bei kitus klausimus.

Darbo grupėje dalyvavo Ekonomikos ir inovacijų, Susisiekimo, Finansų, Žemės ūkio ministerijų, Lietuvos banko bei prezidento kanceliarijos atstovai.

Banko kūrimas yra pripažintas valstybei svarbiu ekonominiu projektu.

Prezidentūroje liepos pradžioje surengus diskusiją apie tokio banko kūrimą pranešta, kad valdžios institucijos juda link kompromiso steigti valstybinį plėtros banką, kuris sujungtų kelias dabar veikiančias įstaigas, tačiau neteiktų mažmeninės bankininkystės paslaugų.

Finansų ministras Vilius Šapoka tuomet sakė, kad skirtingos šalys „suvienodino žodyną“. Anot jo, pasiektas konsensusas, jog į vieną turėtų būti konsoliduotos trys organizacijos – „Invega“, VIPA ir Žemės ūkio paskolų garantijų fondas.

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė Kristalina Georgieva sakė, kad kuriant valstybinį banką labai svarbu turėti stiprų valdymo modelį, kuris būtų nepriklausomas nuo politinės įtakos.

Ekonomikos ministras rugpjūčio pradžioje sakė, jog kaip viena galimybių svarstoma įsigyti ir jau veikiantį banką.

Europos Komisijos teigimu, šiuo metu Lietuvos bankų sektorius yra vienas labiausiai koncentruotų ES, todėl didėja ir sisteminė rizika. Trims didžiausiems bankams „Swedbank“, SEB ir „Luminor“ priklauso apie 80 proc. rinkos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius