Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darbo neturintys gyventojai gaus tik vieną išmoką

Į kursus mokytis išsiųsti bedarbiai greičiausiai turės pasirinkti, kurią išmoką nori gauti – bedarbio ar stipendiją. Dabar galima pasiimti abi.
Pinigai
Pinigai / „Scanpix“ nuotr.

Toks Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pasiūlymas pirmadienį turėtų būti svarstomas Vyriausybės pasitarime. Sumažinusi paramą darbo netekusiems žmonėms valdžia tikisi sutaupyti keliasdešimt milijonų litų, pirmadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Bedarbio išmokos mokamos iš valstybės biudžeto. Tuo tarpu stipendijos mokytis naujų specialybių ar tobulinti kvalifikacijos išsiųstiems bedarbiams skiriamos iš Europos Sąjungos fondų. Ir pašalpą, ir stipendiją gaunančio bedarbio sąskaitoje kas mėnesį gali atsidurti iki 1800 litų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos sekretorius Valdas Rupšys pripažįsta, kad valstybei šiuo metu tai per didelė prabanga. Kai kurie gana solidžią paramą gaunantys darbo biržos lankytojai dėl to netgi nesuinteresuoti pradėti dirbti.

Daugėjant solidesnius atlyginimus gavusių bedarbių, vidutinė nedarbo išmoka Lietuvoje nuo 600 litų praėjusių metų pabaigoje pastaruoju metu perkopė 700 litų. Maksimali išmoka siekia 1041,6 lito. Stipendija pirmus 3 mokslo mėnesius siekia po 560 litų, o kitus 3 mėnesius – po 800 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius