Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiausia uždirbantys Pasaulio futbolo čempionato dalyviai: C.Ronaldo, L.Messi ir Neymaras

Daugiausia uždirbantis Pasaulio futbolo čempionato Brazilijoje futbolininkas – Cristiano Ronaldo. Jis pernai uždirbo 80 mln. dolerių. Antrasis sąraše – Lionelis Messi – gavo 15 mln. dolerių mažiau už C.Ronaldo, rašo „Forbes“.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo / „Scanpix“ nuotr.

Pirmasis daugiausia uždirbančių futbolininkų sąraše – portugalas Cristiano Ronaldo. Jis pernai uždirbo 80 mln. dolerių (atlyginimas siekia 52 mln. dolerių, 28 mln. dolerių – premijos). Portugalijos ir futbolo klubo Madrido „Real“ žvaigždė pernai buvo išrinktas vertingiausiu sportininku antrą kartą savo karjeroje po to, kaip per 59 klubo ir tarpvalstybines rungtynes įmušė 69 įvarčius. Madrido „Real“ klubas jį apdovanojo 5 metų 206 mln. dolerių vertės sutartimi.

„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo
„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo

Kompanija „Adidas“ pernai rinkai pasiūlė argentiniečio Lionelio Messi vardinį batelį. „Turkish Airlines“, sugretinusios jį su NBA žvaigžde Kobe Bryatu, daug investavo į produktyviausią „Barcelonos“ futbolininką. Gegužę jis pasirašė savo septintą sutartį per  11 metų, pratęsdamas savo žaidimą „Camp Nou“ stadione iki 2019 metų. Per metus L.Messi uždirbo 64,7 mln. dolerių.

„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

Brazilas Neymaras per metus uždirbo 33,6 mln. dolerių. Pernai puolėjas prisijungė prie „Barcelona“ klubo už 74 mln. dolerių (5 metų sutartis). Papildomai futbolininkas užsidirba iš reklamos. Pavyzdžiui, „L'Oreal“ pristatė vardinius jo kvepalus „Drakkar Noir by Neymar“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Geriausias 2012-ųjų Pietų Amerikos futbolininkas Neymaras
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Geriausias 2012-ųjų Pietų Amerikos futbolininkas Neymaras

Wayne'as Rooney per metus uždirba 23,4 mln. dolerių. Anglijos žaidėjas pratęsė sutartį su „Manchester United“ klubu – ketverių metų sutartis yra verta 104 mln. dolerių. Sandoris taip pat skatina žaidėją imtis įvairių reklamos projektų, kurie taip pat padėtų jam padidinti savo pajamas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Wayne'as Rooney
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Wayne'as Rooney

Argentinietis Sergio Aguero per metus uždirbo 23,3 mln. dolerių. Kojos trauma lėmė, kad pastaruosius dvejus metus žaidėjas rungtyniavo nereguliariai. Tačiau tai neatbaidė „Manchester City“ – klubas su žaidėju pratęsė sutartį iki 2017 metų, padidino jam algą. 

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sergio Aguero
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sergio Aguero

Dramblio Kaulo Kranto futbolininkas Yaya Toure per metus uždirbo 21,7 mln. dolerių. Pernai balandį jis pasirašė naują 4 metų sutartį su „Manchester City“ už 334 tūkst. dolerių atlyginimą per savaitę. Jis bendradarbiauja su „Puma“. Futbolininkas išsireikalavo, kad dalis jo vardo drabužių ir batų būtų padovanota vargšams Vakarų Afrikos vaikams.

„Scanpix“ nuotr./Yaya Toure ir Nemanja Matičius
„Scanpix“ nuotr./Yaya Toure ir Nemanja Matičius

Ispanas Fernando Torresas per metus uždirbo 21,3 mln. dolerių. Futbolininkas patyrė traumą prieš ketverius metus žaisdamas „Liverpool“ klube, ir tai lėmė, kad dabar jis žaidžia „Chelsea“ klube už 200 tūkst. dolerių per savaitę. 

AFP/„Scanpix“ nuotr./Fernando Torresas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Fernando Torresas

Olandas Robinas van Persie per metus uždirba 19,5 mln. dolerių. Manoma, kad jo sutartyje  su „Manchester United“ numatyta, kad jis gali derėtis su kitais klubais, „Manchester United“ iškritus iš finalinio ketverto komandų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Robinas van Persie
AFP/„Scanpix“ nuotr./Robinas van Persie

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius