Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dauguma Kauno apskrities gyventojų pajamas deklaruoja internetu

Kauno apskrityje 98 proc. iš visų deklaruojančių pajamas tai daro internetu – vienu procentu daugiau nei šalies vidurkis. Pernai šiame regione grąžinta 45 mln. litų gyventojų pajamų permokų.
IMG_8162
Kauno VMI viršininkas Gintautas Muznikas

Prieš dešimtmetį deklaruojančių elektroniniu būdu Kauno apskrityje tebuvo 9 proc.

Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos viršininkas Gintautas Muznikas sakė, kad anksčiau iš Kauno į specialų duomenų apdorojimo centrą Druskininkuose reikėdavo išgabenti per 300 tūkst. popierinių deklaracijų. „Dabar popierinių deklaracijų surenkame daug mažiau – apie 3 tūkst.“, – šypsojosi viršininkas.

Pasak jo, tiek deklaruojančių pajamas, tiek grąžintinų permokų skaičius pastaruosius metus mažai kinta. Manoma, kad šiemet Kauno apskrityje grąžinta bus apie 45 mln. litų – tiek pat, kiek ir užpernai.

Manoma, kad šiemet Kauno apskrityje grąžinta bus apie 45 mln. litų – tiek pat, kiek ir užpernai.

2012 m. Kauno apskrityje pajamas deklaravo 211 576 gyventojai. 2011 m. – 219 247. „Deklaravusiųjų sumažėjo dėl to, kad anksčiau gyventojai galėjo susigrąžinti pajamų mokestį už pirktą kompiuterį ar būsto paskolos palūkanas“, – aiškino G.Muznikas.

Deklaruoti pajamas, kaip ir anksčiau, gali gyventojai, kurie nori pasinaudoti mokesčių lengvata ir susigrąžinti dalį išlaidų už anksčiau paimtas būsto paskolas, gyvybės draudimo įmokas, įmokas į pensijų fondus, pirmąsias studijas ir pirmą profesinį mokymą.

Pernai rugpjūčio pradžioje skelbta, jog gyventojams šalyje grąžinta 209 mln. litų pajamų mokesčio permokos. Tokią sumą užpernai sumokėto mokesčio VMI pervedė 560 tūkst. gyventojų, teisingai užpildžiusių deklaracijas ir jas pateikusių iki 2013 metų gegužės 2 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius