Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dauguma medienos perdirbėjų šiemet tikisi daugiau pajamų

Pernai dešimtadaliu ūgtelėjusi ir beveik 8 mlrd. litų apyvartą pasiekusi medienos sektoriaus pramonė šiemet toliau augina raumenis – dauguma įmonių šiemet planuoja didesnes pajamas.
Mediena
Mediena / BFL nuotr.

Vakarų medienos grupės (VMG) valdybos pirmininkas Sigitas Paulauskas, skaičiuoja, kad grupei priklausančios klijuotos faneros gaminius iš beržo gaminančios „Sakuonos“ pajamos šiemet augs 20-25 proc. ir perkops 100 mln. litų, trečiadienį rašo „Verslo žinios“.

„Sakuonoje„ šiemet bus papildomai sukurta 200 darbo vietų, pradėsime gaminti naujus gaminius – iš beržo lukšto bus formuojami kėdės ir foteliai. Tai sudėtingesnės technologijos produktas ir pridėtinė jo vertė aukštesnė“, – teigė S.Paulauskas.

„Fredos“ valdybos pirmininkas Rimas Varanauskas prognozuoja, kad įmonės pardavimai šiemet didės 7-8 proc. Pernai bendrovė pardavė produkcijos už 242 mln. litų. Iki 30 mln. litų apyvartą tikisi kilstelėti ir „Baltic Furniture Components“.

IKEA koncernui priklausančios medienos drožlių plokščių gamybos bendrovės „Swedspan Girių Bizonas“, pernai pasiekusios beveik 316 mln. litų apyvartą, generalinė direktorė Regina Zasienė teigė, kad šiemet ryškesnio augimo įmonė nesitiki: „Pardavimo rodiklius planuojame panašius kaip pernai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius