-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Daugumai vartotojų brangsta elektra, daliai – ir dujos

Daugumai vartotojų nuo sausio šiek tiek brangsta elektra ir dujos. Kainos augimą pajus nepriklausomo elektros tiekėjo dar nepasirinkę gyventojai, taip pat dujas maistui naudojantys namų ūkiai.
Elektros kaina
Elektros kaina / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Deklaruoti ir sumokėti už sausį suvartotą elektrą ir dujas reikės iki vasario pabaigos.

Bendrovės „Ignitis“ tiekiamos elektros populiariausias „standartinis“ vienos laiko zonos tarifas didėja 2,9 proc. (0,4 cento) iki 14,1 cento už kWh (su PVM), dviejų laiko zonų – 3,9 proc. (0,6 cento) iki 16,1 cento (dienos) ir 1 proc. (0,1 cento) iki 10 centų (nakties ir savaitgalio).

Plano „namai“ vienos laiko zonos tarifas didėja 4,1 proc. (0,5 cento) iki 12,7 cento, o dviejų laiko zonų – 6,6 proc. (0,9 cento) iki 14,6 cento (dienos) ir 3,3 proc. (0,3 cento) iki 9,3 cento (nakties).

„Ignitis“ pranešė, kad vidutinė elektros kaina daugeliui vartotojų didės 4,1 proc. (0,54 cento už kWh), o statistinio namų ūkio, per mėnesį sunaudojančio vidutiniškai apie 117 kWh elektros, išlaidos išaugs apie 64 centais per mėnesį.

Kitokia kainodara galios vartotojams, kurie jau pasirinko nepriklausomą elektros tiekėją.

Tuo metu dujos „Ignitis“ klientams, naudojantiems jas maistui gaminti, kiek pabrangs – skaičiuojama, kad vieno namų ūkio išlaidos padidės apie 14 centų per mėnesį.

Gyventojams, per metus sunaudojantiems iki 300 kubinių metrų dujų (maistui gaminti), jos brangsta trimis centais (6,38 proc.) iki 50 centų už kubą (su PVM), iki 20 tūkst. kubų sunaudojantiems (šildymui) kaina nesikeis ir liks 28 centai, o daugiau kaip 20 tūkst. kubų – mažės 1 centu (3,7 proc.) iki 26 centų.

Elektros ir dujų kainos pastarąjį kartą keitėsi pernai liepą, kai atpigus žaliavoms rinkose, buvo peržiūrėti tarifai ne tik dujų, bet ir elektros vartotojams (įprastai elektros kainos skaičiuojamos kartą per metus). Elektra buitiniams vartotojams praėjusių metų antrąjį pusmetį pigo vidutiniškai 8 proc., o dujos – 15-22 proc.

Elektra kelerius metus pigo iki 2019 metų sausio, kai ji pabrango 15 proc., o nuo 2020 metų sausio jos kaina augo dar apie 14,7 proc. Pernai sausį dujos pigo apie 17,9 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius