-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Atsakymai į dažniausiai užduodamus klausimus apie naują mokestį miško valdytojams

Nuo 2015 m. sausio 1 d. visi miško valdytojai turės sumokėti privalomuosius 5 procentų atskaitymus į valstybės biudžetą iš pajamų, gautų už parduotą žaliavinę medieną, paruoštą jų valdomuose miškuose, ir už parduotą jų valdomą nenukirstą mišką.
„Malkų įlankos terminalas“ nuo šiol galės priimti daugiau grūdų
Mediena / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.
Aplinkos ministerijos Miškų departamento specialistai pateikia atsakymus į dažniausiai dėl šių privalomųjų 5 proc. atskaitymų užduodamus klausimus.

1. Kas turės apskaičiuoti ir sumokėti privalomuosius 5 proc. atskaitymus?

Privalomuosius atskaitymus turės apskaičiuoti ir sumokėti visi miško valdytojai (fiziniai ir juridiniai asmenys), kurie gaus pajamų už parduotą žaliavinę medieną, paruoštą jų valdomame miške, ir už parduotą jų valdomą nenukirstą mišką.

2. Kaip bus apskaičiuojami privalomieji atskaitymai?

Privalomuosius 5 proc. atskaitymus reikės apskaičiuoti iš per mokestinį laikotarpį miško valdytojo gautų pajamų už parduotą žaliavinę medieną, paruoštą jo valdomame miške, ir už parduotą jo valdomą nenukirstą mišką.

3. Kur reikės sumokėti apskaičiuotus privalomuosius atskaitymus?

Atskaitymus miško valdytojas turės sumokėti į valstybės biudžetą pagal Valstybinės mokesčių inspekcijos nustatytą įmokos kodą.

4. Ar reikės pateikti privalomųjų atskaitymų deklaraciją?

Taip, užpildytą ir tinkamai pasirašytą deklaraciją (FR0463) reikės pateikti Valstybinei mokesčių inspekcijai per elektroninio deklaravimo sistemą (http://deklaravimas.vmi.lt). Deklaraciją taip pat galima pateikti bet kuriai apskrities valstybinei mokesčių inspekcijai arba Valstybinės mokesčių inspekcijos Deklaracijų tvarkymo skyriui nustatyta tvarka.

5. Kaip dažnai reikės apskaičiuoti, sumokėti privalomuosius atskaitymus ir pateikti deklaraciją Valstybinei mokesčių inspekcijai?

Miško valdytojai apskaičiuoti ir sumokėti privalomuosius atskaitymus iš pajamų, gautų už parduotą žaliavinę medieną ir už parduotą nenukirstą mišką, ir VMI pateikti privalomųjų atskaitymų deklaraciją turės iki kito mėnesio, einančio po mokestinio laikotarpio, 15 dienos. Miško valdytojo juridinio asmens privalomųjų atskaitymų mokestinis laikotarpis yra kalendorinis mėnuo. Miško valdytojo fizinio asmens privalomųjų atskaitymų mokestinis laikotarpis – kalendorinis pusmetis.

Miško valdytojui per mokestinį laikotarpį negavus pajamų už parduotą žaliavinę medieną ir už parduotą nenukirstą mišką, už šį mokestinį laikotarpį privalomųjų atskaitymų į valstybės biudžetą mokėti ir privalomųjų atskaitymų deklaracijų teikti nereikia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius