Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Degalų pardavėjai nori mažesnio ir benzino akcizo

Degalų pardavėjai neramiai žiūri į sparčiai smunkančius benzino pardavimus ir ragina valdžią mažinti benzinui taikomą akcizą, dėl kurio benzinas Lietuvoje brangesnis nei Latvijoje, o lietuviai vis dažniau pilasi baltarusiškus ar rusiškus degalus. Finansų ministerija akcizo mažinimo nesvarsto.
Benzinas
Benzinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Manome, kad pirmiausia turi būti peržiūrimas benzino akcizas, degalinių maržos jau dabar yra labai mažos“, – Lietuvos naftos produktų prekybos įmonių asociacijos prezidentą Luką Vosylių antradienį cituoja „Verslo žinios“.

Asociacijos turimais Valstybinės mokesčių inspekcijos pateiktais realizavimo didmeninėje prekyboje duomenimis, pernai, palyginti su 2008–aisiais, benzino pardavimai Lietuvoje smuko apie 13 proc. iki 372,4 tūkst. tonų.

Finansų ministrės patarėja Giedrė Balčytytė teigė, kad šiuo metu ministerija nesvarsto akcizo benzinui mažinimo, nors pernai buvo padaryta viena nuolaida – nuo rugpjūčio buvo sumažintas akcizas dyzelinui. Šis sprendimas, anot ministerijos, šių degalų naudojimo nepaskatino, o valstybė tik nesurinko pajamų.

Dienraštis rašo, jog šiemet per du pirmuosius mėnesius parduota 58,2 proc. viso pernai sausį–vasarį realizuoto benzino kiekio Lietuvoje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius