-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl atliekų rūšiavimo gamyklos Vilniuje konkurso – vis daugiau klausimų

Kilus skandalui dėl konkurso, kurio metu turi paaiškėti, kas statys atliekų rūšiavimo gamyklą Vilniuje, savo nuomonę išsakė ir Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centras. UAB „VAATC“ teigia, kad kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą ir Aplinkos projektų valdymo agentūrą, prašydama ištirti pirkimo procedūras.
Šiukšlės
Šiukšlės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kilus abejonių dėl viešųjų pirkimų konkurso statyti ir eksploatuoti atliekų rūšiavimo įrenginius, UAB „VAATC“ kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą ir Aplinkos projektų valdymo agentūrą, prašydama ištirti visas atliktas pirkimo procedūras bei nustatyti, ar tiekėjų vertinimo procedūros buvo atliktos tinkamai bei teisėtai“, – teigiama bendrovės išplatintame pranešime spaudai.

Taip pat tvirtinama, kad UAB „VAATC“ organizavo viešųjų pirkimų konkursą įstatymų numatyta tvarka. „Šiame, kaip ir visuose kituose viešųjų pirkimų konkursuose, buvo nuodugniai patikrinta visų tiekėjų atitikimas kvalifikacijos bei techniniams reikalavimams. Vertinimą atliko nepriklausomi ekspertai. Tam, kad būtų užkirstas kelias abejonėms, buvo pasitelkta daugiau ekspertų, nei rekomendavo Viešųjų pirkimų tarnyba. Tiekėjų kvalifikaciją vertino trys, o techninę pasiūlymų dalį – du nepriklausomi kvalifikuoti ekspertai. Visus be išimties sprendimus UAB „VAATC“ priėmė remdamasi ekspertų išvadomis“, – teigiama „VAATC“ pranešime.

„Susiklostė tokia situacija, kad tik vienas konkurso dalyvis atitiko visus reikalavimus. Todėl patys kreipėmės į Viešųjų pirkimų tarnybą, kad ši įvertintų situaciją ir pateiktų savo išvadas“, – sakė UAB „VAATC“ pirkimo komisijos pirmininkas Egidijus Anulis.

Komisijos pirmininkas pabrėžė, kad pirkimo komisijai yra žinoma tik vienintelio tiekėjo, paskelbto nugalėtoju, siūlyta kaina, kadangi tik to tiekėjo kainos vokas buvo atplėštas. Jokių duomenų apie kitų tiekėjų kainas UAB „VAATC“ neturi.

„Tai, kad yra žinomos kitų konkurse dalyvaujančių tiekėjų kainos, kelia didelių abejonių dėl konfidencialumo pažeidimo ir neteisėto informacijos paskleidimo.“ – teigia E.Anulis.

Kaip 15min.lt jau rašė, tai, kad iš septynių dalyvių konkurse liko tik vienas dalyvis, papiktino ir Vilniaus merą Artūrą Zuoką. Neoficialiai kalbama, kad jis piktinosi, jog buvo išbraukti ne tie dalyviai.

Viešųjų pirkimų tarnyba šį konkursą ketina tirti šią savaitę. Tai padaryti tarnybą paragino ir premjeras Algirdas Butkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius