Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl „Brexit“ Didžiosios Britanijos bankų išlaidos padidės 4 proc., o kapitalo poreikis – 30 proc.

Dėl Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES) – vadinamojo „Brexit“ – Britanijos bankų išlaidos padidės 2–4 proc., o kapitalo poreikis – 15–30 proc., antradienį rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“, cituojantis konsultacijų įmonės „Oliver Wyman“ atliktą tyrimą.
Brexit
Brexit / „Scanpix“/AP nuotr.

Išlaidos padidės dėl būtinybės dalį operacijų perkelti į ES teritoriją, kad būtų išvengta teisinių keblumų. „Oliver Wyman“ ekspertų nuomone, kai kurie bankai gali nuspręsti, kad tam reikia per didelių išlaidų, ir apskritai atsisakyti tam tikro verslo Europoje.

Bankams taip pat teks padidinti rezervus galimiems nuostoliams, nes „kaskart, kai skaidote investicijų portfelį, prarandate diversifikavimo pranašumą, dėl kurio buvo galima apsidraudimui laikyti mažiau lėšų“.

„Oliver Wyman“ prognozėmis, dėl „Brexit“ Didžioji Britanija neteks 31–35 tūkst. darbo vietų finansinių paslaugų srityje, įskaitant 12–17 tūkst. darbo vietų bankų sektoriuje.

HSBC banko atstovai kiek anksčiau pažymėjo, kad dėl „Brexit“ bankas patirs vienkartinius 200–300 mln. JAV dolerių nuostolius, o jo metinės įplaukos ateityje gali sumažėti 1 mlrd. JAV dolerių. Bankas pasistengs to išvengti, iki 1 tūkst. Europos investicinio padalinio darbuotojų perkėlęs į vieną iš ES šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius