Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl buvusio bankų prievaizdo Kazimiero Ramono veiklos STT pradėjo tyrimą

Pirmadienį Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl buvusio Lietuvos banko Kredito įstaigų priežiūros departamento direktoriaus Kazimiero Ramono galimo tarnybos pareigų, susijusių su kredito įstaigų priežiūra, neatlikimo.
Specialiųjų tyrimų tarnyba
Specialiųjų tyrimų tarnyba / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ikiteisminis tyrimas K.Ramonui pradėtas dėl pažeidimo, už kurį gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

K.Ramonas už šiurkštų darbo drausmės pažeidimą iš Lietuvos banko buvo atleistas lapkričio pabaigoje. Komercinių bankų prievaizdu K.Ramonas buvo pradirbęs 15 metų.

Apie tai, kad K.Ramonui gali grėsti ir baudžiamoji atsakomybė, praėjusią savaitę užsiminė ir Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

„Kontaktavome su teisėsaugos institucijomis ir atlikus tam tikrus vidinius veiksmus mes svarstome galimybę dėl kreipimosi į teisėsaugos institucijas. Tai yra visiškai natūralus dalykas“, – praėjusį antradienį Seime žurnalistams sakė V.Vasiliauskas.

V.Vasiliauskas neatskleidžia, kokius konkrečiai pažeidimus padarė K.Ramonas be to, kad supainiojo viešuosius ir privačius interesus dalyvaudamas banko „Snoras“ savininko Raimondo Baranausko sūnaus vestuvėse.

Po K.Ramono atleidimo iš darbo išėjo ir du jo pavaduotojai. Jiems Lietuvos bankas iki šiol neturėjo priekaištų, tačiau jei jų bus rasta vėliau, teisėsaugai tokia informacija taip pat būtų perduota, sakė V.Vasiliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius