Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl gaivinimo plano tariasi su bankais

Finansų ir Ūkio ministerijų specialistai su bankininkais aptarė galimybes, kaip šalies bankai galėtų prisidėti prie ekonomikos gaivinimo plano.
Uostamiesčio mokyklų vadovams planuojama skirti 5 proc. dydžio priedus prie atlyginimų.
Ūkio ministerija teigia dedanti pastangas, kad bankai imtų aktyviau skolinti verslui. / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15minučių“ nuotr.

Ketvirtadienį susitikime su bankų atstovais ūkio viceministras Rimantas Žylius išsakė lūkesčius, jog bankai ras galimybių noriau skolinti verslui. Susitikime dalyvavo „Swedbank“, „DnB Nord“, SEB, „Šiaulių banko“ atstovai, taip pat Finansų ministerijos specialistai.

„Tikslas buvo aptarti bankininkų lūkesčius dėl ekonomikos gaivinimo plano, taip pat galimybes, kaip bankai galėtų daugiau skolinti šalies verslui. Kalbėjome apie rizikos valdymo priemonių paketą, nes būtent rizikos valdymas bankams dabar yra opiausias klausimas“, – sakė Ūkio viceministras. Anot jo, į paketą veikiausiai įeis Vyriausybės garantijos išduodamoms paskoloms, kad bankai teiktų paskolas ir rizikingoms įmonėms. „Apie tai dar bus diskutuojama ateinančią savaitę, tačiau iš esmės bankai į mūsų siūlymus žiūri pozityviai“, – sakė R.Žylius. Jo teigimu, verslo gaivinimui Vyriausybė numato skirti 1,3 mlrd., dar 0,6 mlrd. Lt pasiskolinti iš bankų. 2 mlrd. Lt būtų skirti būsto renovacijos programai, 0,8 mlrd. Lt – visuomeninių pastatų renovacijai.

Žiūri atsargiai

Susitikime dalyvavusių bankų atstovai teigia kol kas Ūkio ministerijos pateiktų pasiūlymų komentuoti nenorį. „Kol nėra konkrečių sprendimų, sunku ką nors pasakyti. Iš esmės į išsakytas idėjas žiūrime teigiamai, džiugu, kad vyksta dialogas. Tačiau apibrėžtų susitarimų dar nėra, ateinančią savaitę prie šių klausimų dar grįšime ir diskutuosime“, – sakė SEB banko atstovas spaudai Arvydas Žilinskas. Anot jo, bankams patraukliausiai atrodo Vyriausybės siūlymas teikti garantijas paskoloms, mat taip bankai apsidraustų nuo blogų paskolų rizikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius